ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Σπύρος Κουβέλης για το Ελληνικό και τον Ήλιο….


Πρώην «υφυπουργός εξωτερικών σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής» – για να θυμηθούμε και λίγο τις μπουρδο-«λογικές» μετονομασίες υπουργείων το 2009  από τον Παπανδρέου  - και γνώστης της οικολογίας ως παλιό στέλεχος του WWF, o (ανεξάρτητος  πλέον) βουλευτής  Σπύρος Κουβέλης μπορεί να δει αντικειμενικά τη κατάσταση στην οποία οδηγεί τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα η διαχείριση Παπακωνσταντίνου…..Σε ανακοίνωσή του ο Σ. Κουβέλης δηλώνει την απόλυτη διαφωνία του για  την πολιτική «εκποίησης real estate» , που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Και επισημαίνει  ότι η μεγάλη ευκαιρία για ένα  διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με  μεσογειακή ακτινοβολία,  ευτελίζεται  σε μια ακόμη εργολαβία με όρους αντιπαροχής... 

Για το Σχέδιο Ήλιος ο Σ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι μια κατά βαση θετική ιδέα υλοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εκχωρεί σε τρίτους το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλαδα σε ΑΠΕ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το παραμικρό έστω και με μια προκαταρκτική συμφωνία . Η συμφωνία έχει τελικά αποικιακά χαρακτηριστικά, καθώς   δημιουργεί δυο παράλληλες αγορές, μια για εξαγωγή (με φοβερές διευκολυνσεις) και μια για την εγχώρια παραγωγή (με χιλιάδες γραφειοκρατικές δυσκολίες), σκοτώνοντας  ουσιαστικά  την εγχώρια παραγωγή και τους εγχώριους παραγωγούς.  

 Ο Κουβέλης εξ άλλου παραπέμπει σε μια επιστολή  http://www.spyroskouvelis.gr/?p=4214 που έστειλε  σε όλα τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, σχετικά με την «προχειρότητα» (κατά την πλέον επιεική εκδοχή λέω εγώ….) με την οποία  το ΥΠΕΚΑ προτείνει μια νέα τροπολογία  και αρκετές  αλλαγές  στην νομοθεσία των ΑΠΕ : 
«Όχι μόνο επειδή η τροπολογία ουσιαστικά είναι πρόταση νόμου (13 παράγραφοι και καμιά 20αρια υποπαράγραφοι...) αλλά επειδή αντί να συνυπολογίσει τις προτάσεις που καταθέσαμε με  Πρόταση Νόμου  23 βουλευτές στις 8 Μαρτίου (δηλαδή περισσότεροι από το 3ο κόμμα στη Βουλή!), η τις επιφυλάξεις των φορέων ΑΠΕ κατά τη διαβούλευση, το ΥΠΕΚΑ κάνει το δικό του, κατά την προσφιλή του τακτική, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής…» 

Ηθικόν δίδαγμα από τον ανεξάρτητο βουλευτή : Με τέτοιες προχειρότητες, τρέχα –γύρευε για επενδυτές……