ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τοπικά ανταλλακτικά συστήματα,τράπεζες χρόνου, δίκτυα παραγωγών- καταναλωτών




Οι κινήσεις και τα δίκτυα αυτοοργάνωσης των πολιτών είναι σημαντικά, έστω κι αν είναι το "Μισό του ουρανού"....Γιατί το άλλο μισό καταλαμβάνεται από τη προσπάθεια απαλλαγής της χώρας από την μεταμοντέρνα αποικιοκρατία του ΔΝΤ και του Δ Ράϊχ...
Αναμφισβήτητα , τα δίκτυα αυτοοργάνωσης ανακουφίζουν από την κρίση και θεραπεύουν κοινωνικές ανάγκες. Κι ακόμη επιτελούν κάτι σημαντικότερο - δηλαδή επανασυσπειρώνουν την κοινωνία και πλήττουν ευθέως το καθεστώς ιδιώτευσης, στην οποία είχε καθηλωθεί επί δεκαετίες. Θα έλεγα κάτι και με όρους που χρησιμοποιεί ο Καζάκης : Το ότι συμβάλλουν στο να "προβάρεται" μια δυαδική κατάσταση εξουσίας, που μπορεί να οδηγήσει τελικά στην ανατροπή της μνημονιακής δικτατορίας.Προς το παρόν όμως, τα δίκτυα αυτοοργάνωσης δεν είναι το παν - γιατί μέσα στο σκηνικό που ζούμε δεν μπορούν να υπάρξουν "οάσεις" απρόσβλητες στις γενικότερες ληστρικές πρακτικές του καθεστώτος.
Μπράβο σε αυτούς που έκαναν τον κατάλογο, που έφθασε εδώ με τη διαμεσολάβηση του δικτυακού τόπου PEEGEP και του Μ. Αναστασιάδη.
Όλος ο μεγάλος κατάλογος στο
http://oikologein.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html