ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παγκρήτια συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, οργανώνει ένας εντυπωσιακός αριθμός οργανώσεων.
Λένε οι οργανώσεις :

« Ξεπερνά τα 5.500 MW η ισχύς των αιολικών, υβριδικών και ηλιοθερμικών σταθμών για τους οποίους έχει δοθεί άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ, ή εκκρεμεί η αξιολόγηση των αιτήσεων, την ώρα που η Κρήτη χρειάζεται μέχρι στιγμής 700-750 MW στο ανώτερο σημείο αιχμής κατανάλωσης.
….Οι άδειες παραγωγής και οι αιτήσεις για αιολικούς σταθμούς ανήκουν σε 4 μόνο μεγάλες εταιρείες, ενώ η συγκέντρωση και στους υβριδικούς κι ακόμα περισσότερο στους ηλιοθερμικούς σταθμούς, είναι πολύ μεγάλη. Για τους αιολικούς σταθμούς οι άδειες έχουν ζητηθεί και δοθεί με την προϋπόθεση οι ίδιες οι εταιρείες να αναλάβουν τη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, καθεμιά με δικό της καλώδιο.
Είναι προφανές ότι στόχος δεν είναι να γίνει η Κρήτη «πράσινο νησί» αλλά με μεθόδους «μονοκαλλιέργειας» να γίνει παραγωγός και εξαγωγός ενέργειας προς όφελος μάλιστα λίγων εταιριών.
Οι οργανώσεις αναρωτιώνται :
Πως είναι δυνατόν ο  Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι και  οι  Ιερές Μονές να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ Δημόσιες και Δημοτικές εκτάσεις;
Ποιος αποφασίζει τελικά για το μέλλον της Κρήτης;
Περισσότερα για την υπόθεση στο