ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΒΟΥΛΦ, ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ



 Θα ξεκινήσουμε από τα «Κατά» : Ο αξιότιμος πρόεδρος της Γερμανίας κ. Βουλφ  δεχόταν ιδιωτικό δάνειο για αγορά κατοικίας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους  : Δηλαδή ο κορυφαίος από τους δημόσιους λειτουργούς αυτής της χώρας, η οποία   θέλει να δώσει μαθήματα σε όλη την Ευρώπη, εμμέσως πλην σαφώς «τα έπαιρνε» ! Δηλαδή εδώ ισχύουν διαζευκτικά ή παράλληλα οι παροιμίες  «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις» ή/και  «Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα»…..

Το επόμενο «κατά» αναφέρεται στο ότι ο μίστερ Βουλφ όχι απλώς απολογήθηκε για το unfair της υπόθεσης, αλλά  απείλησε τις εφημερίδες "Bild"  και "Welt" ότι εάν συνεχίσουν τις εναντίον του αποκαλύψεις θα τις στερήσει   από κάθε ενημέρωση και πληροφορία εκπορευόμενη από την  προεδρία της Δημοκρατίας…Με την κίνηση αυτή ο Βουλφ έδειξε  όχι μόνο τη φαυλότητα που μπορεί να έχει ένας τυπικός γερμαναράς, αλλά και το ότι στη συγκεκριμένη χώρα της «διαφάνειας»  και του «πάθους για εξυγίανση»  ενδημεί η δυνατότητα μερικής (τουλάχιστον) φίμωσης του τύπου και (επομένως) παραπληροφόρησης του γενικού κοινού…. 
Από δω και πέρα αρχίζουν τα υπέρ :

 Οι Γερμανοί Εισαγγελείς ζήτησαν την άρση της ασυλίας του, δίνοντας ένα δείγμα παρουσίας  επανορθωτικών και «αναδρασιακών» μηχανισμών στις συνθήκες του γερμανικού πολιτεύματος….
Ο Κρίστιαν Βουλφ  παραιτήθηκε, δείχνοντας μεταξύ άλλων και στους δικούς μας «βαθμοφόρους» - μέχρι και του αξιώματος του υποδεκανέως -    ότι η καρεκλοθηρία και καρεκλολαγνεία έχει τα όριά της….
Τρίτο και σημαντικότερο : Σε δηλώσεις που έκανε ο Βουλφ, είπε ότι  «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού -και κατά συνέπεια και η αποτελεσματικότητά μου- έχουν πληγεί σημαντικά….Για τον λόγο αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για μένα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως απαιτείται» .

Κοντολογής, δεν περίμενε να τον μουντζώσουν,  να τον κάνουν ρεζίλι των σκυλιών, να τον σφυρίξουν σε παρελάσεις. Υπέβαλε τη παραίτησή του, και τα σκυλιά δεμένα….

Αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι : Τελικό σκορ  3-2, υπέρ της Γερμανίας..….