ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πες τα, ανώνυμε χρυσόστομε…..





κάτι σχόλια  και «αποκαλύπτομαι» μπροστά σε ένα από αυτά : Πρόκειται για ένα  πολιτικό  τεφαρίκι, που βάζει   το πρόβλημα της εξωστρέφειας της Αριστεράς. Της εξωστρέφειας – λέω εγώ – που θα μπορούσε να κάνει την ευρεία, πολιτική και κοινωνική και οικολογιζόμενη  Αριστερά, επίφοβη, υπολογίσιμη,  υποψήφια διαχειρίστρια αποφάσεων εθνικής κλίμακας και όχι μικροϋποθέσεων όπως σήμερα …..

Σήμερα η υπαρκτή  Αριστερά μου θυμίζει ποδοσφαιρικό σωματείο που κατά βάθος , αντί να ρισκάρει να αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου, προτιμά να αποκλειστεί «αξιοπρεπώς» και να γκρινιάζει για την εχθρική διαιτησία….

Ιδού όμως το τεφαρίκι , δηλαδή τα λεγόμενα του ανώνυμου χρυσόστομου :

   «…..είμαι αυτός που είπα (10.37 μμ) "όχι άλλες πρωτοβουλίες, όχι άλλες ανασυνθέσεις της αριστεράς" και ζήτησα να μας μάθει πρώτα ο γείτονας, το αφεντικό και η μάνα μας πρώτα.
Η σκέψη μου είχε έναν εξωστρεφή χαρακτήρα. Αν 5.000 είναι οι οργανωμένοι αριστεροί πλην ΚΚΕ και ΣΥΝ, τότε, 15 άτομα να γνωρίζαμε ΜΗ αριστερούς και να δηλώναμε παρών στη ζωή τους καθημερινά με την πραγματική μας ταυτότητα, τότε διαφορετικοί θα ήταν οι συσχετισμοί όχι μόνο στην αριστερά (σαφώς μειωμένη επιρροή των δυο μεγαλύτερων κομματιών της), αλλά και στην κοινωνία.
Οι ανασυνθέσεις της αριστεράς αφορούν μια πίτα με το ίδιο μέγεθος, αλλά με διαφορετικά κομμάτια, και στην ουσία μιλούν για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Εγώ μίλησα για το πώς θα μεγαλώσει αυτή η πίτα. Μπορεί βέβαια να χρειαστεί να γίνουμε πιο "δεξιοί" και "μετρημένοι" στα λόγια μας, αλλά η διάστασή τους από τα έργα μας θα'ναι μικρότερη και αυτό θα μας ανεβάσει στη συνείδηση του λαού, που τώρα μας θεωρεί, αν μας ξέρει, κάτι σαν καλούς χριστιανούς και ούφο μαζί….».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου