ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΙ….





Προσβολές νεκρών έχουν γίνει πολύ πριν οι τέσσερις Αμερικανοί  στρατιώτες ουρήσουν  πάνω στα πτώματα των  τριών Ταλιμπάν …  Ο Αχιλλέας είχε προσβάλλει τον νεκρό του Έκτορα σέρνοντάς τον έξω από τα τείχη της Τροίας, ο Κρέων είχε αρνηθεί την ταφή του Πολυνείκη προκαλώντας την αντίδραση της Αντιγόνης στο γνωστό «στόρυ» του Σοφοκλή, στη Κύπρο κάποιοι τυμβωρύχοι είχαν  κακοποιήσει τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου ενώ   η ηγεσία των Σλαυομακεδόνων ,  μόλις πρόσφατα,  περιέφερε τη σορό του πρώτου Προέδρου της χώρας πάνω σε ένα αγροτικό ημιφορτηγό….. Ακόμη και στο χώρο των καλλιτεχνικών θεαμάτων , πριν λίγα χρόνια είχε παρουσιασθεί έκθεση μουμιοποιημένων πτωμάτων στο Γκάζι, που θεωρήθηκε  προσβολή νεκρών  και σαν τέτοια προκάλεσε την αντίδραση πολλών πολιτών.  

Όμως το υβριστικό και χυδαίο κατούρημα των Ταλιμπάν από τους Αμερικανούς στρατιώτες, και μάλιστα με «φιλμογραφική κάλυψη» συναδέλφου τους, ήταν μιας άλλης ποιότητας προσβολή ….Στην ουσία είχε κάτι από την ψυχοσύνθεση των Ναζί , που φωτογράφιζαν απίθανες σκηνές βίας ή τον ίδιο τον εαυτό τους δίπλα στα θύματά τους. Και που προφανώς επαίρονταν γι αυτές τις σκηνές μέσα στις συναναστροφές τους, στον κοινωνικό τους περίγυρο ή στο γενικότερο πολιτικό  πλαίσιο της συγκεκριμένης περιόδου.

Σήμερα  οι «παραπτωματίες» Αμερικανοί  στρατιώτες  μπορεί να επισημανθούν από τους επικεφαλής του Σώματος των Πεζοναυτών , να παραπεμφθούν στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη κι ακόμη να υποστούν κυρώσεις  – τώρα μάλιστα που η υπόθεση πήρε διαστάσεις  στο Αφγανιστάν και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Όμως είναι αδύνατο να τιμωρηθεί εκείνο το διάχυτο πνεύμα των «σταυροφόρων κατά της τρομοκρατίας», που εκτρέφει  τέτοια μισαλλοδοξία  και  περιφρόνηση προς τους  αντιπάλους του.

 Να μια καλή ευκαιρία για να μπουν σε σκέψεις , όσοι Αμερικανοί συνηθίζουν να σκέπτονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου