ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι, για να καταλαβαίνουν το μέγεθός τους...


Οι πολιτικές ηγεσίες έχουν απολαβές και δόξες, υπόκεινται  όμως και σε «επαγγελματικούς κινδύνους», δοκιμάζονται και κρίνονται….Έχω ακούσει ένα «παραπολιτικό» σχόλιο από άνθρωπο του μεσοπολέμου, σχετικά με  την αντίδραση του Αλέξανδρου Ζαϊμη, τελευταίου Προέδρου της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν τον επισκέφθηκε  ο  Γεώργιος Κονδύλης (1935) για να του κοινοποιήσει την παύση του και ταυτόχρονα την κατάλυση της προεδρευομένης Δημοκρατίας… 

Όταν ο Κονδύλης είπε αυτά που είχε να πει, η μόνη αντίδραση του Ζαϊμη ήταν η ερώτηση :  « επί του μισθού;» 

Η ερώτηση  απέβλεπε στο να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του νέου συστήματος εξουσίας, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων και των μελλοντικών απολαβών του αποχωρούντος Προέδρου ! Και ο Κονδύλης απάντησε καθησυχάζοντας τον Ζαίμη  , «μα βεβαίως, θα σας  καταβληθούν όλα,»,  κλπ. κλπ.  

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε την ευκαιρία να αναχαιτίσει την ολοκληρωτική  παράδοση της χώρας στη Τρόϊκα και να επιτρέψει – σε μια κάποια φάση - τη διαμόρφωση μιας γραμμής άμυνας. Θα δυσαρεστούσε βέβαια τους πολιτικούς του «συντρόφους» και φορείς του πνεύματος υποτέλειας, αλλά   θα αποθεωνόταν από τον παρόντα  και θα εγχαρασσόταν ανεξίτηλα στη μνήμη του μέλλοντος λαού.  Όμως προτίμησε να μείνει επί του εφάπαξ, περί του οποίου δεν έγινε γνωστό αν θα  υποστεί τις περικοπές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων….. 

Αντιγράφω μέσω ιστότοπου ΑΡΔΗΝ ένα απόσπασμα που δημοσιεύεται στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τεύχος 112) και αναφέρεται στις  εξομολογήσεις του Κ. Καραμανλή στον δημοσιογράφο Χιωτάκη, με θέμα τον  Τάσσο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της Κύπρου το 2004 :

«...Η περίοδος που προηγήθηκε και ακολούθησε το Σχέδιο Ανάν ήταν γεμάτη εντάσεις. "Η Βρετανία για να πιέσει τον Τάσσο, έβαλε βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου στον οργανισμό για τον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ) και η Ελλάδα, σε απάντηση της πρόκλησης, έβαλε διά του Στυλιανίδη βέτο στη συμμετοχή της Βρετανίας στον ίδιο οργανισμό. Όταν ο Κύπριος πρόεδρος είδε από κοντά τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, αφού τον ευχαρίστησε για την ελληνική στάση, του είπε: 'Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Στ' αρχ..ια μου!'. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Το σχέδιο δεν πέρασε»

Η αναφορά των όρχεων του αείμνηστου Παπαδόπουλου έχει βεβαίως δόση σεξισμού, όμως ταυτόχρονα, μέσα στο σύστημα των σημασιών της ελληνικής γλώσσας, είναι «σημαίνον» αντικαθωσπρεπεισμού και λεβεντιάς...Αναφέρομαι σ’ αυτά και στα υπόλοιπα, έτσι, για να έχουμε αίσθηση των μεγεθών, γιατί , όπως και να το κάνουμε, τα χορταρικά δεν είναι το ίδιο με τα πλατάνια…  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου