ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μια «κριτική της προκοπής» από τους Νέους Πράσινους





Από τις στήλες αυτού του ιστότοπου έχουμε αναφερθεί κάμποσες φορές στην «νερόβραστη» κριτική των «Οικολόγων Πρασίνων» στην κυβέρνηση του Μνημονίου. H ερμηνεία αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς είχε οπωσδήποτε σχέση με τη διάθεση του συγκεκριμένου σχήματος να φανεί πάση θυσία ως διακριτή πολιτική δύναμη, έστω και εάν ο τρόπος του το τοποθετούσε στη κατηγορία του πολιτικού αναχωρητισμού ή στην συνομοταξία της soft αντιπολίτευσης τύπου Δημοκρατικής Αριστεράς ή Δημοκρατικής Συμμαχίας….Η απομάκρυνση του ΓΑΠ από την κυβέρνηση φάνηκε να παίζει ένα ρόλο στην μεταβολή των διαθέσεων και της φρασεολογίας των ΟΠ, όμως σε αυτή τη «παράμετρο» προστέθηκε και η συμπεριφορά των Γερμανών πρασίνων : Που αδιαφορώντας για την «εσωτερική» απαξίωση του Παπανδρέου και την κατακραυγή εναντίον του, τον κάλεσαν να μιλήσει στις 26.11.2011 στο συνέδριό τους στο Κίελο !






Η συμπεριφορά των Γερμανών Πρασίνων ήταν φυσικά συμβατή με την ιδεολογική τους μετατόπιση στον κεντρώο χώρο. Ήταν επίσης συμβατή με το πνεύμα που εξέφρασε ο Κον Μπεντίτ πρόσφατα, όταν πρότεινε στους «δικούς μας» να αναπτύξουν συμμαχίες με τους «σοσιαλδημοκράτες» - δηλαδή το ΠΑΣΟΚ….. Τέλος, και όχι ασήμαντο : Η συμπεριφορά των Γερμανών πρασίνων εκδήλωνε ένα συνηθισμένο γι αυτούς και διαχρονικό πνεύμα επαφών και προσεγγίσεων διαφόρων «διασημοτήτων», δια μέσου των οποίων (επαφών) αντλούσαν κύρος. Το «έργο» αυτό το είδαμε κάποιοι παλιότεροι να παίζεται, για καμιά 25αριά χρόνια….Το είδαμε επίσης να παίζεται σε κάποιες περιπτώσεις από τους ΟΠ, όταν λ.χ. έκαναν επαφές με τον ΣΥΝ ή τη ΔΗΜΑΡ όχι για να συμπράξουν ή να συντονισθούν σε κάποια ζητήματα μαζί τους, αλλά για το «ακουσθήναι» στην πολιτική πιάτσα…






Λαμβανομένων υπόψη όλων αυτών, μπορούμε να πούμε ότι η μομφή που έκαναν οι «Νέοι Πράσινοι» στους Γερμανούς Πράσινους ήταν πραγματικά αξιοπρεπής , ποιοτική και «σταράτη».






Είπαν οι «Νέοι Πράσινοι» :






"Καταλαβαίνουμε ότι τον προσκαλείτε(τον ΓΑΠ) με την ιδιότητά του ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως και το γεγονός ότι ανταποδίδονται οι προσκλήσεις των κκ. Τζέμ και Φίσερ στο συμπόσιο της Σύμης από τον κ. Παπανδρέου.


Δεν καταλαβαίνουμε όμως γιατί μένετε μόνο σε αυτή τη μονόπλευρη ανάγνωση του πολιτικού του ρόλου, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετικά αποτυχημένη θητεία του σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδας και τις ενέργειές του που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την Ευρώπη στα πρόθυρα της κατάρρευσης".

Ολόκληρο το γράμμα των «Νέων Πρασίνων» στο http://neoiprasinoi.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου