ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τα μετά συγχωρήσεως συντασσόμενα ……


 


 «Θα υπάρξει κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο ή θα μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη;» Να ένας τίτλος ανάρτησης, που από πρώτη όψη φαίνεται να ανήκει σε εκείνες τις σόκιν εκφράσεις τις «μετά συγχωρήσεως συντασσόμενες» : Παραδείγματος χάρη, «μια τσιπούρα, να !», ή «ένα κατσαβίδι , να, τόσο μεγάλο, μετά συγχωρήσεως»…. 


Και όμως, ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι αυτό που φαίνεται : Είναι αυτός που χρησιμοποιεί το  http://alexiptwto.blogspot.com, χωρίς να προσβάλλει  τα κοινά ή τουλάχιστον πλειοψηφικά ήθη,  γιατί το «μεγαλύτερη» αναφέρεται όχι στο πέος αλλά στην κοινοβουλευτική ομάδα των κομμάτων μετά τις εκλογές.... 


Λέει το «αλεξίπτωτο» :


«Ως πρώτο και ορατό αποτέλεσμα έχουμε κατάρρευση του δικομματισμού και δημοσκοπήσεις που μιλούν για 7κομματικη ή ακόμη και 9 κομματική βουλή. Τι νόημα έχει όλο αυτό όμως αν απλώς στην επόμενη βουλή μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη την κοινοβουλευτική του ομάδα;…..Αν συνεχίσουμε έτσι αύριο θα είμαστε όλοι μικρές ομάδες περιθωριακών, γραφικών και ίσως παράνομων». 

Θυμίζω εδώ τα λόγια του ποέτα Δημήτρη Ιατρόπουλου στη σχετική ανάρτηση, 

Εξόριστε ποιητή, στην Ευρώπη λέγε τι βλέπεις…..

, αλλά και τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις σε αυτό τον ιστότοπο με θέμα την ανάγκη της ενότητας των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Τα έχουμε πει χίλιες φορές, τα λένε οι άνθρωποι του  λαού που υποφέρουν και δεν αποβλέπουν  στην επέκταση του κύκλου εργασιών του οιουδήποτε κομματικού καταστήματος. Προχθές βράδυ, στην εκδήλωση της iskra.gr στο Γκάζι της Αθήνας,  τα είπε προς την κατεύθυνση Λαφαζάνη και Χάγιου ένας άγνωστός μου αγωνιστής της Αριστεράς : «Αυτά που λέτε εδώ είναι πρόταση για τη συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου, ευρύτερου της Αριστεράς;  Δηλαδή εάν έλθω εδώ με κάτι συναγωνιστές του αντιμνημονιακού αγώνα που ήταν μέλη της Νέας Δημοκρατίας, εσείς τι θα τους πείτε;»



Στις αρχές του προηγούμενου αγώνα ο  Λένιν έκανε αγώνα εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη Μπερνστάϊν που κυκλοφορούσε το εξαντρίκ σύνθημα : «Το κίνημα είναι το παν – ο τελικός στόχος τίποτε…»Στη προκειμένη περίπτωση του αντιμνημονιακού κινήματος, μπορούμε επίσης να πούμε ότι αυτό το κίνημα ΔΕΝ είναι το παν και ότι εμπεριέχει μια δοσολογία και άλλων πολιτικών αλλαγών – Δημοκρατία, άρνηση της υποτέλειας, παραγωγική ανασυγκρότηση  κλπ.  Όμως το να υπερφορτώνεις το αντιμνημονιακό κίνημα με χίλια δυο αιτήματα και στόχους – συμπεριλαμβανομένου του περάσματος στην 23η φάση του  κομμουνισμού !- αυτό είναι τρέλα, όταν δεν είναι υπονόμευση….  

Ολόκληρο το άρθρο στο   

http://alexiptwto.blogspot.com/2011/11/blog-post_2621.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRdZNf+%28%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%99%CE%A0%CE%A4%CE%A9%CE%A4%CE%9F%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου