ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ




Γειάσου Νίκο Φωτόπουλε, γειάσου ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ !  Το είπε καθαρά και ξάστερα, σε σημερινή  ραδιοφωνική ομιλία του στο ΒΗΜΑ 99,5:Ο  «κατάπτυστος νόμος»  για την συνείσπραξη λογαριασμού ΔΕΗ και τέλους ακινήτων θα ακυρωθεί στην πράξη…..

Εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει στη πράξη ή στη θεωρία, ξέρω μόνο ότι ο Νίκος Φωτόπουλος  είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ με κεφαλαία. Δηλαδή   μαχόμενος πρόεδρος, που  ρισκάρει κάτι, που δεν αναζητά μέσους όρους για να βολευτεί.   




Το κίνημα ενάντια στο άθλιο χαράτσι παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στις 9.11.11  150  κάτοικοι του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και  κατάφεραν  να πιέσουν το ΔΣ να δεχτεί να τους παρέχει κοινωνική, πολιτική, νομική και τεχνική κάλυψη για τις περιπτώσεις της διακοπής ρεύματος λόγω του χαρατσιού. Εχθές η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Καλλιθέας έθεσε ζήτημα στο Δημοτικό  Συμβούλιο της πόλης, για συνδρομή στον αγώνα εναντίον του χαρατσιού.



Στον Δήμο Μώλου (Φθιώτιδα) έγινε πλούσια συζήτηση  στο Δημαρχείο και πάρθηκαν  ομόφωνα σημαντικές αποφάσεις:


1. Τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα σε οποιονδήποτε πολίτη, έλληνα ή μετανάστη, θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα στον Δήμο Μώλου.
2.Η επιτροπή αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (
www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.gr)πλαισιωμένη από πολλά άτομα που έδωσαν τα τηλέφωνα τους, θα είναι σε επιφυλακή και στην παραμικρή ειδοποίηση ότι κάποιο συνεργείο εμφανίστηκε να κόψει ρεύμα θα παρεμβαίνει συλλογικά και αποτρεπτικά
3. Στα ήδη κομμένα ρεύματα θα γίνεται επανασύνδεση
4.Θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα χωριά του δήμου Μώλου
5. Θα γίνει παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πάρουν θέση, πρακτικά και οι δημοτικές αρχές ενάντια στα χαράτσια
6. Σε συνεργασία με ανάλογες επιτροπές πολιτών , θα γίνει παρέμβαση στην ΔΕΗ της Λαμίας


Εξ άλλου από το Θανάση Πετράκο κοινοποιήθηκε μια πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ‘ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’, η οποία ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ  σε όλες τις κινήσεις, επιτροπές, συνελεύσεις:

  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε πρακτορεία, γραφεία, Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΗ  την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.
  • ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το ‘Συμβούλιο της Επικρατείας’ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μέρα εξέτασης των προσφυγών του ΔΣΑ και άλλων φορέων.
  • ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ που αναπτύσσουν δράσεις ενάντια στα χαράτσια, το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Πολλές δραστηριότητες είναι ακόμη σε εξέλιξη, πολλά ετοιμάζονται ή βγαίνουν αυτή τη στιγμή στον αέρα : Αφίσες ενάντια στο χαράτσι στις εισόδους των πολυκατοικιών, συνελεύσεις πολυκατοικιών, συνεννοήσεις με εργαζομένους στη ΔΕΗ, επισκέψεις σε εργολάβους που ετοιμάζονταν να αναλάβουν έργο της ΔΕΗ κλπ. Ο λαός θα παλέψει και  δεν θα παραδοθεί στον «λεγκαλισμό» που μοστράρουν  οι λιγούρηδες της εξουσίας….  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου