ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δασική έκταση προς τιμήν του Γιώργου Ντούρου(1948-2008)



Σε συνέχεια της περσινής αναδασωτικής προσπάθειας, ο ΕΔΑΣΑ και η ΑΝΙΜΑ προχωρούν στην περιποίηση  έκτασης που έχουν "υιοθετήσει" προς τιμή του πρώην Δασάρχη Πάρνηθας Γιώργου Ντούρου.

Οι δύο οργανώσεις φύτευσαν πέρυσι  εκατοντάδες δέντρα με τη συμβολή εθελοντών, ενώ  φέτος  θα προχωρήσουν  με την συμβολή φίλων του περιβάλλοντος  σε εργασίες περιποίησης (διαμόρφωση λάκων κτλ.)  και αντικατάστασης δενδρυλλίων,  όπου αυτό είναι αναγκαίο.
Το ραντεβού  είναι για το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στις 09.30 στην θέση Παλαιοχώρι (στο φυτώριο της Αγίας Τριάδας, στην πηγή Παλαιοχώρι). Από εκεί θα μετακινηθούν μαζικά προς την περιοχή αναδάσωσης. Απαραίτητα :  νερό,  κολατσιό , κατάλληλα ρούχα και δουλειά  ως τις 14.00. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού  και του Δασαρχείου Πάρνηθας, στις αναδασωτικές εργασίες μπορούν να συμμετέχουν  μόνο ενήλικες.

Εξ άλλου  στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ξανά η αναδάσωση των καμένων περιοχών του Δρυμού για το 2011-2012. Όσοι συμμετείχαν πέρσι θα ειδοποιηθούν  από τους φορείς που την οργανώνουν (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Δασαρχείο Πάρνηθας και WWF Ελλάς) ενώ όσοι θέλουν  να συμμετέχουν για πρώτη φορά μπορούν να αποτανθούν στο  parnitha.wwf.gr.

Η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται από την συμμετοχή όσο περισσοτέρων γίνεται ατόμων. Για αναλυτικές  πληροφορίες  στα 6942 214150 και 6936 986423 και  www.edasa.gr

ΥΓ.  Στη φωτογραφία, ο Γιώργος Ντούρος σε ομιλία του για το Ποικίλον Όρος (2005)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου