ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΤ SOS ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ



«Τρελός καλλιτέχνης» ο Δημήτρης Πουλικάκος, ροκάς παντός καιρού και ευρηματικότατος, είναι ικανός να εκφέρει ενδιαφέρουσες και προπάντων «ολιστικές» αξιολογήσεις για τη βιόσφαιρα και την ανθρωπότητα…Σε αντίθεση με διάφορους οικολογιζόμενους που περιορίζονται στις περιβαλλοντικές εξελίξεις, ο «Θείος ΜΗΤSOS» (σύμφωνα με το επαναστατικό ψευδώνυμό του…) αρθρώνει τον λόγο περί φύσης με τη κοινωνική κατάσταση και με τα Μνημόνια και τα μνημόσυνα που ήρθαν και έρχονται - δηλαδή τα μνημόσυνα των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων ενάμισι αιώνα….

Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι ο κατεξοχήν ιδεολογικός εκπρόσωπος της γραμμής «ένα γέλιο θα σας θάψει» - όσο ο Μαρξ είναι ο κατεξοχήν ιδεολογικός εκπρόσωπος της γραμμής «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» : Κοντολογίς υποστηρίζει πολύ ή μέχρι υπερβολής το χιούμορ ως αντίδοτο στην εξουσία. Οπότε ακόμη και αν το αντίδοτό του δεν είναι πλήρως αποτελεσματικό, μπορεί τουλάχιστον να είναι διασκεδαστικό - εκτός από διεγερτικό και γονιμοποιό, που είναι ούτως ή άλλως….

Λέει ο Πουλικάκος σε ένα κείμενο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 4.9.2011 :

«Το χιούμορ είναι ισχυρότατο όπλο στα χέρια του λαού (αν και θα 'πρεπε ίσως να πω: στο στόμα του λαού), των λαών γενικά και δεν το 'χουμε ώς τώρα εκμεταλλευτεί όπως θα 'πρεπε σαν εργαλείο, σαν πολιορκητικό κριό ας πούμε……

……Αυτό που κατατρομάζει την Εξουσία σήμερα (και ανέκαθεν η αλήθεια είναι), αυτό που η Εξουσία φοβάται σήμερα πάνω και πέρα απ' όλα, είναι η ξεφτίλα!! Οτιδήποτε μπορεί να καταρρακώσει την άρρωστη σοβαροφάνειά της!!! Και το μοναδικό αμυντικό της όπλο σ' αυτή την αριστοφανικού φερ' ειπείν τύπου επίθεση, είναι η διαβολή! Το ψέμα! Ο λίβελος! Οι εξουσίες -όσο δε πιο άδικες και διεφθαρμένες είναι, τόσο και περισσότερο- φοβούνται, τρέμουνε το χιούμορ. Οι μάσκες πέφτουνε!

Ο πονηρός πολιτευτής εμφανίζεται γυμνός μποστά στην υπομειδιούσα νέμεσή του κι αρχίζει να πανικοβάλλεται και να οπισθοχωρεί ατάκτως, τρέχοντας «ξεβράκωτος στ' αγγούρια»!!! Και το υπομειδίαμα εξελίσσεται εις γέλωτες τρανταχτούς και ανακουφίζεται επιτέλους το ποικιλώνυμο και ποικιλόμορφο πλήθος των αναξιοπαθούντων πολιτών!!! Επιμένετε λοιπόν ΚΑΙ με χιούμορ, διότι όπως τον αντίπαλο πάντα κοιτάς να τον χτυπήσεις στο πιο αδύνατο σημείο του, έτσι και η έλλειψη χιούμορ των «από πάνω» (προσοχή μόνο, στο μακάβριο!), μπορεί ν' αποτελέσει την Κερκόπορτα για να μπούνε «μέσα» οι «από κάτω»!



Ολόκληρο το κείμενο του Πουλικάκου στο  http://www.xpolis.blogspot.com/

Last δε but not least, που θα έλεγε σε άψογα ελληνικά ο Θείος ΜΗΤSOS,  είναι εντυπωσιακή η αντικαθωσπρεπεική ευχή (ΦΙΛΑΚΙΑ…) με την οποία κλείνει το κειμενό του….Ο άνθρωπός μας είναι κοντά στα 70 και θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ως σοφολογιότατος γκουρού ή ενδεχομένως και βοηθός θεού - κατά τα ελληνικά ειωθότα. Εν τούτοις, ψηφίζει την απλότητα και την ανθρωπινότητα….

Φιλάκια και σε σένα, Θείε Μήτσο !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου