ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

H ΔΕΛΤΑ, H GREENPEACE, τα μεταλλαγμένα….



Η Greenpeace δεν είχε «γιαουρτώσει» την Εταιρεία ΔΕΛΤΑ, όμως τον περασμένο Φεβρουάριο η δεύτερη κινήθηκε νομικά εναντίον της πρώτης, ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών, που παράγει η Greenpeace και στον οποίο παρουσιάζει σημαντική πτώση στη βαθμολογία της…. Η ΔΕΛΤΑ είχε προσκομίσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές και επομένως για τη σχετική «καθαρότητα» των προϊόντων της – γιαούρτια, γάλατα κλπ., όμως αθέτησε τη δέσμευσή της να προβεί σε σχετική αναγραφή στη συσκευασία των προϊόντων έως το Μάϊο του 2010. Η κίνηση αυτή ερχόταν σε αντίθεση με το δικαίωμα του καταναλωτή στη διαφάνεια, στην άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, που αφορούν την ποιότητα των προϊόντων ….

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις κατηγορίες της ΔΕΛΤΑ εναντίον Greenpeace τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ αναγνώρισε ότι «ο τρόπος βαθμολόγησης(των προϊόντων της ΔΕΛΤΑ από την Greenpeace) είναι διαφανής, ίδιος προς όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και αμερόληπτος». Επιπλέον απεφάνθη πως «η αναγραφή – μη χρήσης μεταλλαγμένων- στη συσκευασία δεν είναι παράνομη» όπως ισχυριζόταν η ΔΕΛΤΑ,«αφού δεν αντίκειται σε διάταξη του Κώδικα Τροφίμων και ποτών».

Σημειώνει η Greenpeace :

«Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ελεύθερα από μεταλλαγμένα με κρατική σήμανση. Άλλωστε η δημιουργία του προαιρετικού κρατικού σήματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  βρίσκεται σε εξέλιξη  και το επόμενο βήμα είναι να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες.


Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί μπορούμε και ανταποδίδούμε εμπράκτως την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εδώ και 15 χρόνια, στη δράση μας ενάντια στα μεταλλαγμένα. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Μεγάλη όμως είναι και η χαρά μας γιατί ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χάρη σε εσάς μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα, όσο ισχυρός και αν είναι ο αντίπαλος κάθε φορά»

Σχετικά δες http://www.greenpeace.org/greece/delta_vs_greenpeace_diki/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου