ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΝ ΟΡΕΣΙ



Τα όρη- των ορέων – τοις όρεσι …..Είναι η δοτική Πληθυντικού αριθμού , ξεχασμένη από τους περισσότερούς μας, που επανέρχεται ως τίτλος ενός τριήμερου νταβαντουρίου….. συγγνώμη, φεστιβάλ ήθελα να πω…. που θα γίνει στα όρη και στα βουνά της Ευρυτανίας…..Ορεινός τουρισμός ντάλα καλοκαίρι προφανώς σημαίνει πρόταση τουριστικής αποκέντρωσης, μέσα σε ένα σκηνικό υπερκυριαρχίας των μεγάλων πόλων τουριστικής έλξης :Κρήτη, Αιγαίο, Κέρκυρα κλπ. Για το λόγο αυτό και ουχί μόνο για την νοσταλγική και «μνημειακή» δοτική του φεστιβάλ(5-6-7 Αυγούστου,Καρπενήσι) όλοι οι καθηκοντολογούντες ασυστόλως πρέπει να προτιμήσουν την συγκεκριμένη διοργάνωση.
 Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι για την ίδια κίνηση. Είναι οι  Γιάννης Αγγελάκας, οι Πυξ Λαξ & ο Σωκράτης Μάλαμας, ονόματα καταξιωμένα στις ελληνικές μουσικές σκηνές. Είναι και το βαθύσκιο ελατόδασος που περιστοιχίζει το χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, όπου θα τελεσθεί το γεγονός….Και είναι και τα 30 ευρουλάκια  (τα λέω έτσι, γιατί δεν φτουράνε, έστω και σε περίοδο κρίσης απέναντι στην συγκεκριμένη καλλιτεχνική προσφορά…) ως τιμή εισόδου ΚΑΙ τις τρεις ημέρες, που συμπεριλαμβάνουν και το δικαίωμα κατασκήνωσης στο δάσος…..
Γι αυτό το τελευταίο δικαίωμα, έχω βέβαια να υπενθυμίσω ότι ουσιαστικά και τυπικά συγκρούεται με τους νόμους του ελληνικού κράτους που απαγορεύουν την ελεύθερη κατασκήνωση, οι οποίοι νόμοι με τη σειρά τους συγκρούονται με το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα : Άκουσον-άκουσον να είσαι πολίτης μιας χώρας, και  να μην έχεις το  δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις τον δημόσιο χώρο  της !  Υποθέτω πάντως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Καρπενησίου, που είναι εκ των οργανωτών του φεστιβάλ, θα εξασφαλίσει την ανοχή των τοπικών αστυνομικών αρχών για τους κατασκηνωτές….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου