ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ :«Δεν πουλάμε – Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε »– αλλά τι κάνουμε;










Φίλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά η αλήθεια είναι φιλτέρα. Η δε έξοδος από την παρούσα κρίση, φιλτάτη… Γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενό του(http://www.elzoni.gr/ ):
«Η Ελλάδα τούτες τις ώρες, εξαιτίας των αδίστακτων επιλογών κυβέρνησης-τρόικας- πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, όχι μόνο βουλιάζει αλλά κυριολεκτικά βυθίζεται στην άβυσσο! Κι αυτός ο δρόμος της καταστροφής μπορεί να γίνει ανεπίστρεπτος, με πολλές χαμένες δεκαετίες, αν δεν ανακοπεί και δεν αντιστραφεί τώρα! Γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά! Για να ανακοπεί, όμως, και να αντιστραφεί αυτός ο καταστροφικός δρόμος απαιτούνται μεγάλες πρωτοβουλίες.Μεγάλες πρωτοβουλίες ρήξης και σύγκρουσης με τα κυρίαρχα συμφέροντα και τις κυρίαρχες αντιλήψεις που έφεραν τη χώρα στο χείλος της αβύσσου και τη σπρώχνουν προς τον όλεθρο. Και αυτές οι πρωτοβουλίες μπορεί αυτή την ώρα να αναληφθούν μόνο από την Αριστερά! Μια Αριστερά, της οποίας όλες ανεξαιρέτως οι δυνάμεις θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους, κοιτάζοντας μπροστά και αφήνοντας πίσω άγονες και στείρες αντιπαραθέσεις. Η πρώτη και κυριότερη πρωτοβουλία που οφείλουν να αναλάβουν όλες από κοινού οι αριστερές δυνάμεις είναι να συμπαραταχθούν για να αμφισβητήσουν το χρέος, που διαμόρφωσε μια κυρίαρχη πολιτική και οικονομική τάξη, ως χρέος του ελληνικού λαού και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός μεγάλου ενωτικού λαϊκού κινήματος με σύνθημα-αίτημα: «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»!...... Αυτό το μεγάλο πολιτικό και ενωτικό λαϊκό κίνημα οφείλει να διεκδικήσει:
Την ήττα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου
Την ήττα συνολικά του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού
Την ανάδειξη μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής προοδευτικής κυβέρνησης με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Αυτή η προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα να απαλλάξει αμέσως τη χώρα από τα δεσμά του μνημονίου και της τρόικας και να διεκδικήσει: Τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ, ως αφετηρία για την προώθηση ενός σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και νέας σοσιαλιστικής προοπτικής!..........»








Λέω κι εγώ : Κάποια από αυτά είναι σωστά, αλλά κάποια ακούγονται παράδοξα, τώρα που τα γκάλοπ δεν δίνουν εκείνο το ιστορικό 18% που έδιναν στον ΣΥΝ, αρχές του 2009, όταν ο Τσίπρας μιλούσε για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης... Ακούγονται παράδοξα καθώς η Αριστερά δεν έχει ούτε τη συνοχή ούτε το μέγεθος για να αποτελέσει το επίκεντρο μιας πολιτικής συμμαχίας των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Καθώς μάλιστα δεν είναι ικανή να ξεπεράσει το έλλειμμα αυτοπεποίθησης , που την κάνει να φοβάται τον συγχρωτισμό και τη συμπαράταξη με άλλες δυνάμεις, και να καταλάβει ότι το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να προωθήσει το σχηματισμό μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η σύγχρονη Αριστερά έχει αρετή, αλλά όχι και την τόλμη – κατά πως απαιτούσε ο στίχος του Κάλβου: Την τόλμη να αψηφήσει τις «παρεξηγήσεις» όπως ο φυλακισμένος ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ το 1940, που έφτασε στο σημείο να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του δικτάτορα Μεταξά για την υπεράσπιση της χώρας από την φασιστική επίθεση….







Αγαπητέ Λαφαζάνη, η Αριστερά που βάζει άκαιρους και μαξιμαλιστικούς στόχους, που ετεροκαθορίζεται και τρέμει μην την κακολογήσουν οι Κουκουέδες ή οι Πασόκοι, δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου