ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φώτης Κουβέλης, προς Παπανδρέου, περί πυρηνικών



Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στα ιαπωνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από πυρηνική ενέργεια και τις ανυπολόγιστες ενδεχόμενες συνέπειες, όχι μόνο για τον λαό της Ιαπωνίας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καταδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο, ότι η πυρηνική ενέργεια δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Η περίπτωση της Ιαπωνίας, η οποία θεωρείται από όλους τους ειδικούς η πλέον θωρακισμένη τεχνολογικά χώρα σε ότι αφορά την αντισεισμικότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων, έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι εντέλει δεν υπάρχει πλήρως ασφαλής χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Σε ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό στην Μεσόγειο, αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στη νότια Γαλλία –μια επίσης σεισμογενής ζώνη- , ενδεχομένως θα μπορούσαν να πληγούν αντίστοιχα, προκαλώντας άμεση απειλή για τους λαούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής .Το ίδιο θα μπορούσε δυνητικά να συμβεί και εφ’ όσον υλοποιηθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, η οποία έχει προγραμματίσει την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων σε εξαιρετικά σεισμογενείς περιοχές. Παρόμοιους σχεδιασμούς έχουν ανακοινώσει και άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία, η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία, οπού ακόμα συνεχίζει να λειτουργεί το Κοζλοντούι.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αποκλείσει οριστικά σχέδια και μελέτες, που προτείνουν την μελλοντική εξασφάλιση ενέργειας για τη χώρα μας από πυρηνικές εγκαταστάσεις ; Προτίθενται να υιοθετήσουν την πρότασή μας για ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διακοπεί δια παντός η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικές εγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου και των υποψήφιων προς ένταξη χωρών;


12.4.11 o ερωτών βουλευτής


Φώτης Κουβέλης


Η φωτο-σύνθεση "Παπαομπάμα"(=Παπανδρέου +Ομπάμα) είναι αγνώστου διαδικτυωμένου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου