ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ


Δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς σε άλλες χώρες, αλλά αυτή η σχοινοτενής σάτιρα του Λαζόπουλου που ώρες-ώρες παίρνει διαστάσεις πολιτικού κρεσέντο και άλλες φορές γίνεται περιπαικτική, διασκεδαστική, χαροποιός και σεξουλιάρα, πρέπει να είναι πολύ σπάνια σε όλη την Ευρώπη. Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω κι εγώ τα κωμικά του «τρίποντα» , αντιπαρερχόμενος τις κακίες που βγαίνουν στον αέρα για το πρόσωπό του : Ο άνθρωπος διακωμωδεί διάφορους, επομένως δημιουργεί και εχθρούς, ενδεχομένως έχει και αστοχίες, όμως στη «γενική βαθμολογία» έρχεται πρώτος.


Προ ημερών βλέπω να «μοντάρει» στο πρόγραμμά του το άλλο μεγάλο ταλέντο της μιμητικής τέχνης, τον Μητσικώστα. Στη δοσολογία του βάζει πάντα και λίγο Ανδρέα Φικιώρη – τον κύριο με το πηγαίο χιούμορ, που σε λίγο καιρό θα μας πείσει να πλένουμε ακόμη και τα απαυτά μας με οζονισμένο νερό ! Ακόμη ασχολείται με τον Αλέξανδρο – όχι βέβαια για τα αστραφτερά του δόντια, που είναι ιστορικώς συγκρίσιμα με αυτά του Μπαρτ Λάνκαστερ, αλλά για τις νοητικές του «επιδόσεις» σε αστρολογικά και άλλα θέματα…. Γενικώς «ανθολογεί» τις τηλεοπτικές εκπομπές, κάνει γελοιωδέστερους τους γελοίους, μάχεται τους πολιτικούς της συμφοράς αλλά και τη φουκαροσύνη μας, «βγάζει στο κλαρί» ακόμη και τον γνωστό ποδοσφαιρικό κριτικό με το ένα δόντι - σε μια μετωπική επίθεση εναντίον κάποιων τηλεπαρουσιαστριών που το παίζουν παιδούλες όταν είναι γυναίκες ή ώριμες ευσταλείς κυρίες όταν είναι σε κατάσταση σήψης….


Εχτές, 8.4.2011, σε μια εκπομπή-κονσέρβα πιθανόν, λόγω της απεργίας – παρουσιάζει και τον Μίκη Θοδωράκη σε κάποιες στιγμές πολιτικής έξαρσης , υποσχόμενος ταυτόχρονα και μια «ζωντανή» παρουσία του μουσικοσυνθέτη στο ΤΣΑΝΤΗΡΙ. Μακάρι έτσι να γίνει, μακάρι να γίνει η εκπομπή του Λαζόπουλου πεδίο ευρύτερης συνάντησης του καλλιτεχνικού και του πολιτικού λόγου που «σημαδεύει» την υποτέλεια της χώρας. Όμως εκείνο το ενσταντανέ με το παράπονο του Θοδωράκη ότι δεν τον παίζουν τα μίντια, τι το ήθελε; Αφού είναι πασίγνωστο και ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι από την περυσινή επίσκεψη του Ερντογκάν έως τα ολοσέλιδα της «Καθημερινής», έως τις τρέχουσες αναφορές στον ηλεκτρονικό και συμβατικό τύπο, ουδείς Έλληνας προβλήθηκε τόσο πολύ και τόσο πυκνά όσο ο Μίκης ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου