ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΟ «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»



Προσπαθώ να καταλάβω το νόημα που έχει η τελευταία παράγραφος του κειμένου του ευρωβουλευτή Μ.Τρεμόπουλου για την υπόθεση της τελεσίδικης καταδίκης Ψωμιάδη, που τιτλοφορείται «ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ». Λέει η συγκεκριμένη παράγραφος : Στις επιθέσεις εναντίον μου ο κ. Ψωμιάδης, ως άλλος "μακεδονομάχος", συγκλίνει "κατά σύμπτωση" με τον πρόεδρο του "Ουράνιου Τόξου". Τελικά αυτοί μεταξύ τους θα τα βρουν..."


Αναρωτιέμαι, τι εννοεί ο Τρεμόπουλος με τον υπαινιγμό περί σύγκλισης Ψωμιάδη με την πολιτική οργάνωση των Σλαυομακεδόνων στη Βόρεια Ελλάδα…. Τι έχει ακριβώς στο νου του και γιατί δεν το κοινοποιεί ευθέως αλλά το υπαινίσσεται, υπαινισσόμενος ταυτόχρονα δι’ εαυτόν ότι τηρεί αποστάσεις από τα δυο «άκρα»; Μήπως απλά και μόνο χρησιμοποιεί την περίπτωση για να ανακρούσει πρύμναν και να αναθεωρήσει παλιές συμπεριφορές, προσαρμοζόμενος στα νέα ρεύματα ;


Στην όλη υπόθεση Ψωμιάδη ήταν επίσης περίεργη η παρέμβαση της εκπροσώπου τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Είπε η Ελεάννα Ιωαννίδου : «Αμέσως μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε δια του εκπροσώπου της να του προσφέρει στήριξη, δίνοντας παράλληλα 'οδηγίες' για το πώς δε θα εκπέσει από το αξίωμά του. Η κρίση του συστήματος και η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, δυστυχώς δεν έχουν διδάξει στην αξιωματική αντιπολίτευση την αυτοκριτική στάση και το σεβασμό στους θεσμούς που απαιτείται σε μια τέτοια εποχή». Αναρωτιέμαι, τι είδος «σεβασμός στους θεσμούς» μπορεί να απαιτείται σε μια εποχή, όταν το ίδιο το Σύνταγμα ως κορυφαίος θεσμός έχει παραβιασθεί από την κυβέρνηση του Μνημονίου. Αν κάποια πολιτική οργάνωση διαμαρτύρεται για ελάσσονα αδικήματα όπως είναι οι χαριστικές παραγραφές προστίμων, τότε μήπως θα έπρεπε να κάνει και τον απολογισμό της όσον αφορά τη συμμετοχή της στους μείζονες αγώνες της κοινωνίας; Μήπως θα έπρεπε να δείχνει ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους και στις αναλογίες τους, χωρίς να διυλίζει τον Ψωμιάδη καταπίνοντας την κάμηλο του Μνημονίου; Όσον αφορά τον σχολιασμό της υπόθεσης Ψωμιάδη από τη Νέα Δημοκρατία, μου φάνηκε αστεία η αναφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους «ανθρωπιστικούς λόγους», που υπαγόρευσαν την μείωση των προστίμων από τον πρώην Νομάρχη. Αντίθετα ήταν σοβαρή η επίκληση του κανόνα της μη αναδρομικότητας των Νόμων, με επιχείρημα την ισχύ του Καλλικράτη από 1.1.2011 και όχι στο χρόνο τέλεσης των αδικημάτων. Δεδομένης της απειλής εναντίον όλων των θεσμών της παρούσας κοινωνίας, ας μείνει τουλάχιστον αλώβητη μια θεμελιώδης αρχή δικαίου όπως η αρχή της μη αναδρομικότητας : έστω και αν αυτό συνεπιφέρει έναν περιφερειάρχη της ευνοιοκρατίας περισσότερο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου