ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σ. Σακοράφα : Δεν «μασάω»,όπως λέμε "δεν πληρώνω"


Σε μια πρόσφατη ομιλία του καθηγητή Κώστα Βεργόπουλου με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Λαπαβίτσα και άλλων(«Η ευρωζώνη: ανάμεσα στη λιτότητα και την αθέτηση πληρωμών», εκδόσεις Λιβάνη) γινόταν αναφορά στο πραγματικό επίπεδο του δημόσιου χρέους της χώρας, που δεν έχει αυστηρά προσδιορισθεί και ενδεχομένως αποκλίνει από το «εικονικό» ή το φερόμενο ως πραγματικό χρέος…. Ο Λαπαβίτσας μάλιστα πρότεινε τη δημιουργία «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου» από πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης, που θα είχε σαν έργο το να ελέγξει όλες τις συμβάσεις που φούσκωσαν το έλλειμμα (Siemens, εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί αγώνες, swaps, Goldman Sachs κτλ) και να επαναξιολογήσει το δημόσιο χρέος..


Αμ’ έπος, αμ’ έργον : Σύμφωνα με άρθρο του Αλέξανδρου Σγουρού στο
www.antinews.gr (“Η Σοφία Σακοράφα οργανώνεται και εκνευρίζει το Μαξίμου”) , η ανεξάρτητη πλέον βουλευτίνα ** πρωτοστατεί στην δημιουργία πολιτικής πρωτοβουλίας για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Kαι μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα βιβλία του χρέους για την εξέταση των συμβάσεων και των «δοσοληψιών» που το δημιούργησαν…
Στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό του 2011 (
http://www.sakorafa.gr/pages/), η Σοφία Σακοράφα κατέληγε στην υποστήριξη «μιας άλλης λογικής» : Που αναφερόταν όχι στο εάν η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει, αλλά στο τί πρέπει να πληρώσει από το δημόσιο χρέος της….

Σύμφωνα με το άρθρο του Σγουρού στο antinews, στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου είναι εξοργισμένοι με την πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της : «εάν δεν λεγόταν Παπανδρέου, θα είχε διαφύγει στο εξωτερικό» και «ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, “κρατάει” μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του» . Οι αυλικοί ανησυχούν μήπως η κίνηση της Σακοράφα βρει απήχηση και ετοιμάζουν αντεπίθεση, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει το τείχος που «ανεπαισθήτως» έχουν ορθώσει κατά της Σακοράφα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν : Ενώ εντείνεται το κίνημα «Δεν πληρώνω» παρά τις υλακές των σοφολογιότατων «νομιμοφρόνων» που καταπίνουν ευχαρίστως την κάμηλο του Μνημονίου , το αναδυόμενο Κίνημα «ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ» εμβαθύνει στην υπόθεση της διαφάνειας της δημόσιας ζωής. Να κίνημα, να μάλαμα…..




*Βουλευτίνας, κύριοι, και όχι «βουλευτού» ή «βουλευτή» : Βουλευτίνας, κατά πως έλεγε μια φορά κι έναν καιρό ο λαός, πριν ξεκινήσουν τα γλωσσολογικά μπότοξ του νέου σοφολογιοτατισμού, για να μάθουμε να λέμε «όλων όσοι» ή «συμπεριφέρθηκες ως μ@λ@κ@ς» - διορθώνοντας και αυτόν τον «ανελλήνιστο» Εγγονόπουλο, που έβρισκε τον Μπολιβάρ «ωραίο ΣΑΝ Έλληνα…»






,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου