ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ


Προς τιμήν του ιερέα Πασχάλη είχαν οργανώσει δείπνο αποχαιρετισμού , για να εορτάσουν τα 25 χρόνια ιερωσύνης του στην εκκλησία της συνοικίας.
Ένας βουλευτής, μέλος της κοινότητας, είχε προσκληθεί για να εκφωνήσει σύντομο λόγο, με θέμα την ιερατική διαδρομή του Πασχάλη.
Επειδή ο βουλευτής καθυστερούσε, ο ιερέας απεφάσισε να πεί λίγες κουβέντες ώστε να καλύψει τον κενό χρόνο :



" Η πρώτη μου εντύπωση για το εκκλησιαστικό κοινό υπήρξε κατά την πρώτη εξομολόγηση που έτυχε να ακούσω. Σκέφθηκα ότι με είχε στείλει ο Επίσκοπος σε ένα χώρο φοβερό, μια και το πρώτο πρόσωπο, που μου εξομολογήθηκε, είπε ότι είχε ληστέψει μία τράπεζα, είχε κλέψει τους γονείς του , έκανε εμπόριο ναρκωτικών ενώ επί πλέον είχε μεταδώσει κάποια σεξουαλική ασθένεια στην αδελφή του….. Έμεινα κατάπληκτος, σκανδαλίσθηκα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, γνώρισα καλύτερα τον κόσμο της ενορίας και διαπίστωσα ότι δεν ήσαν όλοι ίδιοι. Είδα μία συνοικία γεμάτη με υπεύθυνο κόσμο, με ηθικές αξίες….»

Ακριβώς την στιγμή αυτή έρχεται ο βουλευτής, ζητάει συγγνώμη και παίρνει το λόγο….

" Ποτέ δεν θα λησμονήσω την πρώτη ημέρα που έφθασε ο αγιότατος πατέρας στην ενορία μας, διότι είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος εξομολογούμενος σε αυτόν.......

"ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ : ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ !

ΥΓ.
Στάλθηκε στην "οικονικη" από την Βιργινία Αυγουστινάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου