ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ



Την Άνοιξη του 2008 είχε δημιουργηθεί θέμα σχετικά με την ιδέα να μην πετάς ένα μη εξαντλημένο εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς(μμμ) αλλά να το αφήνεις κάπου για να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος, στα νόμιμα περιθώρια της μιάμιση ώρας…Η ιδέα, που κυκλοφόρησε ευρύτατα με το σύνθημα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΑ» , σήμαινε φυσικά μικρότερες εισπράξεις για τα μμμ, πράγμα που όξυνε ακόμη περισσότερο τα προβλήματα βιωσιμότητας των δημοσίων συγκοινωνιών. Τότε κάποιοι από εμάς τους οικολογούντες - Σακιώτης, Παπαθεοδωρόπουλος, Κουρουζίδης , Δραγούμης ,Επιτροπάκη κλπ.– ταχθήκαμε εναντίον της ΠΑΣΑΣ και εναντίον του «πάσα ένα», που θεωρούσε ότι η λύση των κυκλοφοριακών ζητημάτων μπορεί να έχει σχέση με την εισπρακτική υπονόμευση των μμμ…..

Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Η «άρνηση πληρωμής» είναι εργαλείο αντίστασης σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει ασύστολα το Σύνταγμα. Που αναγγέλλει τις αποφάσεις της στο να αλλάξει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ τους όρους εργασίας και το ελληνικό κράτος-πρόνοιας, δηλαδή ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Που εμφανίζεται ως υπερ-εργοδότης , παραβιάζοντας την ελευθερία διαπραγμάτευσης των οικονομικά δρώντων ατόμων, απειλώντας ακόμη και την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το εφάπαξ, τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, τις συντάξεις.

Στα τέλη της δεκαετίας του 60 η Χούντα είχε επιχειρήσει να καταργήσει το κατακτημένο 7ωρο των οικοδόμων και να το εξισώσει – για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, κατά την βλακώδη επιχειρηματολογία της - με το 8ωρο του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα… Και τότε οι οικοδόμοι, παρά το ότι είχαν χτυπηθεί για τον υψηλό βαθμό «αριστερωσύνης» τους από τη δικτατορία, παρά το ότι είχαν υποστεί συλλήψεις και ξυλοδαρμούς και παρά το ότι βίωναν μια κατάσταση στέρησης των πιο βασικών πολιτικών δικαιωμάτων, κινητοποιήθηκαν σε όλα τα γιαπιά και ματαίωσαν την εφαρμογή αυτής της απόφασηςΣήμερα η κυβέρνηση της μεταμοντέρνας δικτατορίας προχωρεί ακάθεκτη στη διάλυση θεσμίσεων και στην παραβίαση συμπεφωνημένων υποχρεώσεων του κράτους και της εργοδοσίας, στηριζόμενη πρωτίστως στους ιδιοτελείς και δευτερευόντως στους αδαείς και χαζοχαρούμενους. Και από την άλλη πλευρά έχει το θράσος να καλεί εμάς να τηρούμε τις δικές μας υποχρεώσεις !

Να τι λέει το «Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων», στο δελτίο τύπου της 3.2.2011 :

«Με περισσό θράσος, ο υπουργός των εργολάβων, Ρέππας, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» τους υποστηρικτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου! Εμείς του απαντάμε ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος. Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον. Κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις. Την Κυριακή 6/2 ανοίγουμε τα διόδια σε όλη τη χώρα…...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου