ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ



Αντιτίθενται οι «Οικολόγοι Πράσινοι» στο τείχος που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, για να εμποδίσει την παράνομη είσοδο στη χώρα. Ιδού τα επιχειρήματά τους για το τείχος :
· Δεν θα αποτρέψει την είσοδο των μεταναστών, που αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ευρώπη από αδυναμία να επιβιώσουν στις χώρες προέλευσής τους.
· Δεν έχουν συνυπολογιστεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατάτμησης του ενιαίου ευαίσθητου οικοσυστήματος του Έβρου, με δεδομένο, μάλιστα, ότι το σχέδιο αφορά διαδρόμους διέλευσης της πανίδας της περιοχής.
· Ουσιαστικό όφελος θα έχουν μόνο τα κυκλώματα δουλεμπορίας που χρησιμοποιούν θαλάσσιες διαδρομές, οι οποίες έχουν μέχρι σήμερα στοιχίσει τις ζωές σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Μεσόγειο την τελευταία εικοσαετία, καθώς και οι κατασκευαστικές εταιρίες που θα αναλάβουν τις σχετικές εργολαβίες.

Βάσει του 1ου σημείου, το τείχος του κ. Παπουτσή στον Έβρο κρίνεται ως μη αποτελεσματικό από τους ΟΠ, αλλά αυτό δεν είναι απάντηση : Εκτός αν υπαινίσσονται ότι πρέπει να γίνουν δύο τείχη….Εξ άλλου «η αδυναμία των μεταναστών να επιβιώσουν στις χώρες προέλευσής τους», κατά πως λένε οι ΟΠ, είναι οπωσδήποτε ένα πρόβλημα, που επιδέχεται δύο λύσεις : Ή τους βοηθάμε να επιβιώσουν κι ακόμη περισσότερο να προκόψουν στον δικό τους κόσμο, ή τους μεταφέρουμε ανεμπόδιστα και αβασάνιστα στον δικό μας κόσμο. Η πρώτη λύση λέγεται Διεθνισμός, η δεύτερη λύση απειλεί με εκρηκτικά κοινωνικά μείγματα, με δημιουργία εφεδρικών στρατών εργασίας προς όφελος του κεφαλαίου, με συνδυασμούς μαύρης εργασίας και μαύρης εργοδοσίας, με θρησκευτικές και πολιτιστικές εντάσεις…

Βάσει του 2ου σημείου των ΟΠ, το ενιαίο και ευαίσθητο οικοσύστημα του Έβρου απειλείται με κατάτμηση, αλλά αυτό – κατά την ταπεινή μου γνώμη – δεν οφείλεται τόσο στις χαμηλές επιδόσεις του άλματος εις ύψος, που παρατηρούνται ανάμεσα στα είδη της πανίδας – αλεπούδες, λαγοί, βίδρες κλπ. Κυρίως και προπάντων οφείλεται στην γειτονική χώρα με την αποδεδειγμένη αναλγησία και αδιαφορία για τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες δικαίου. Ας λύναμε τις διαφορές με την Τουρκία και τότε θα βλέπαμε πόσο ενιαίο και ελεύθερο τανκς, πολυβολείων, ναρκοθετήσεων και οχυρωματικών έργων, θα ήταν το οικοσύστημα της περιοχής….

Βάσει του 3ου σημείου των ΟΠ, «ουσιαστικό όφελος θα έχουν μόνο τα κυκλώματα δουλεμπορίας που χρησιμοποιούν θαλάσσιες διαδρομές», όμως η αντιπαράθεση με τα συγκεκριμένα κυκλώματα δουλεμπορίας (λέω εγώ) δεν είναι λόγος για να δημιουργήσουμε εγχώρια και χερσαία κυκλώματα δουλεμπορίας, Άγιους Παντελεήμονες κάθε είδους και εστίες συγκρούσεων μεταξύ παράταιρων αξιακών συστημάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου