ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΩΡΑΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ….


Οι «ωραίοι έχουν χρέη» - λέει κάποιο λαϊκό άσμα…Οι ωραίοι της Κύπρου είναι χρεωμένοι με το καθήκον της ανάδειξης του αυτονόητου, που είναι η αντίσταση στις αποικιοκρατικές πρακτικές του Τουρκικού κράτους και της τουρκοκυπριακής παραφυάδας του…. «Ο «ωραίος» κυπριακός Ελληνισμός είναι ενάντια στο άδικο, ρατσιστικό και διχοτομικό μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το «Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου», στηρίζοντας εκδήλωση που οργανώνει σήμερα η «Πρωτοβουλία Εθνικής και Κοινωνικής Παρέμβασης» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, στη Λευκωσία…
Όταν ο ποιητής Εγγονόπουλος έγραφε για τον Νοτιοαμερικάνο επαναστάτη Σίμονα Μπολιβάρ «ότι είναι ωραίος, σαν Έλληνας» (και όχι «ωραίος ως Έλλην», όπως υπογράμμιζε σε κάποια αντικαθωσπρεπεική παρέμβασή του ο ΚΧ Μύρης) τότε ήταν η γερμανική Κατοχή, ο δε συγκεκριμένος εγκωμιασμός του Μπολιβάρ αποτελούσε τελικά έναν χρειαζούμενο – μέσα στις μαύρες συνθήκες - αυτοεγκωμιασμό της ελληνικότητας . Γιατί έδειχνε πως η ελληνικότητα μπορούσε, ακόμη και σε kατάσταση σκλαβιάς, να είναι παράσημο …..
Φυσικά το «παράσημο» αυτό αντανακλούσε έναν «εθνικό ναρκισσισμό», που σήμερα προκαλεί τη δυσαρέσκεια αρκετών. Όμως οι εξ αυτών καλόπιστοι θα έπρεπε να παίρνουν υπόψη πως με τις συλλογικότητες συμβαίνει ό,τι και με τα άτομα : Τα οποία χρειάζονται μια δόση αυταρέσκειας και αυτοεκτίμησης, κοντολογίς ναρκισισμού, σύμφωνα με τον πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόϋντ…


Η υπερβολική εθνική αυταρέσκεια εγκυμονεί το θάνατο της κριτικής-αυτοκριτικής σκέψης, αλλά ο θάνατος επέρχεται και από το μαζοχιστικό αυτομαστίγωμα, από την συμπλεγματική ξενοφιλική παράκρουση, από τον ετεροπροσδιορισμό. Ανάμεσα στους δύο αυτούς θανάτους πορεύτηκε, καθ’ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο η υγιής ελληνικότητα : Βιώνοντας διμέτωπο αγώνα ενάντια στους εθνοκάπηλους και αρχαιολάτρες «πλειοδότες», αλλά και αντίθετα στους εκσυγχρονιστές-αποδομηστές, στους ανέστιους και πνευματικά πένητες του κοσμοπολιτισμού, στους μονομανιακούς των ταξικών αγώνων.

Λέει λοιπόν μεταξύ άλλων η «Πρωτοβουλία Εθνικής και Κοινωνικής Παρέμβασης» :

Ως ευσυνείδητοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την πρωτοβουλία, γιατί η κοινωνική ανελευθερία, η οικονομική παρακμή και φυσικά οι εθνικές υποχωρήσεις της πολιτικής μας ηγεσίας έχουν φέρει τον λαό μας σε ένα βήμα πριν από τον οριστικό παραμερισμό της αξιοπρέπειας του....... Αποδεχόμενοι την πρό(σ)κληση του κ. Δημήτρη Χριστόφια και παρακινούμενοι από την φράση «Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δε σκύψεις», ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας ενάντια στη λήθη και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Να απαιτήσουμε την καταδίκη της Τουρκίας και την είσοδο της στο τραπέζι των συνομιλιών ως κατηγορούμενη και υπεύθυνη για τα δεινά της πατρίδας μας.

Πιο αναλυτικά στον
«Εμπροσθοφύλακα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου