ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΗΔΗΜΑ»….





Πέντε οργανώσεις της Ρόδου (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος , Ομάδα Αγροπεριβαλλοντικής Έρευνας και Δράσης «Αιθρία»,Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κατταβιάς, Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής και Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου) αναφέρονται σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού και τοπικού τύπου, που κάνουν λόγο για τις προθέσεις της κυβέρνησης να εκποιήσει μεγάλες εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η διυπουργική επιτροπή μάλιστα αποφάσισε τη συγκρότηση Γεν. Γραμματείας Αξιοποίησης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών, για τη διαχείριση των προς αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου. Για τη Ρόδο αναφέρεται ότι θα «αξιοποιηθούν» με ενδεικτική χρήση τον τουρισμό το Γκολφ Αφάντου (1500 στρεμ.) και το Πρασονήσι (80000 στρεμ.). Πρόκειται για μιά τεράστια έκταση που αγγίζει το 6% (!) του νησιού …..



Οι πέντε οργανώσεις επισημαίνουν :





-Χωρίς την ύπαρξη χωροταξικού σχεδίου, οδηγούνται σε άνευ όρων τσιμεντοποίηση και οι τελευταίες αδόμητες εκτάσεις, που αποτελούν ένα σημαντικό φυσικό κεφάλαιο της Ρόδου.
-Αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση τόσο σε ορισμένους φυσικούς πόρους με πρώτο το νερό, όσο και στο ζήτημα της ενέργειας και των στερεών αποβλήτων, όπου η κατάσταση είναι ήδη εκρηκτική.
- Η ευρύτερη περιοχή του Πρασονησιού είναι χαρακτηρισμένη περιοχή Natura και καταφύγιο άγριας ζωής. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόσθετη πρόκληση.
-Στην όλη διαδικασία που διαφαίνεται , προκαλεί εντύπωση η περιφρόνηση προς τους τοπικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση.
Οι πέντε οργανώσεις απευθύνονται προς τους νεοεκλεγμένους - Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου - κάνοντας έκκληση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή του επιχειρούμενου εγκλήματος… Ζητούν από αυτούς να προχωρήσουν άμεσα στον χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού και στις διαχειριστικές μελέτες των προστατευόμενων περιοχών – κατά πως όπως έχουν δεσμευτεί στην προεκλογική περίοδο…..



Για το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου Πάρις Παπαθεοδώρου 6974500231
Για την Ομάδα Αγροπεριβαλλ.Έρευνας & Δράσης«Αιθρία» Δέσπ. Μερτζανίδου 6973090148
Για το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλ. Κατταβιάς Τσαμπίκος Παπαδημητρίου 6944945055
Για το Σύλλογο Περιβάλλοντος Σορωνής Κωνσταντίνος Θωμάτος 6944779905
Για το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου Θανάσης Αναπολιτάνος 6936656947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου