ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΡΗΣ ΩΣ ΤΡΙΠΟΝΤΑΣ ….







Αν δεν κάνω λάθος, ο Τζίμης Πανούσης («που ο Θεός να μου κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια» , θα έλεγα σύμφωνα με παραδοσιακή οθωμανική ευχή, την οποία καλόν είναι να την έχουμε στα υπόψη, γιατί ουδείς ξέρει τι γίνεται στο μέλλον….), ο Τζίμης Πανούσης λοιπόν, είχε διατυπώσει τον νεολογισμό «Τριποντάς» από τον γνωστό μπασκετικό όρο , στοχεύοντας να χαρακτηρίσει τα πρόσωπα με μεγάλες επιτυχίες ή με επιτυχίες από απόσταση…..Σε ένα άρθρο του στην ΑΥΓΗ ο ηθοποιός Κώστας Μεσάρης, που μάλιστα φέρει το ίδιο επίθετο με ένα άσσο του Παναθηναϊκού στον μεσοπόλεμο (τον Άγγελο Μεσάρη…) , έχοντας προφανώς απόσταση από τους «συνήθεις» γραφιάδες του εντύπου ή την «συνήθη» πολιτική, σούταρε επιτυχώς ορισμένα ιδεολογικά τρίποντα, που εμπλούτισαν την αντίληψή μας περί αυνανισμού . Ανθολογώ ορισμένα από αυτά :




Άκουσα τη Βουλή, στην κορυφαία της συζήτηση και σε ώρα κρίσιμη για την πατρίδα…………….

Βουλή - Ενυδρείο για πιράνχας ως προς τον λαό και κοτέτσι για κότες ως προς τους κατακτητές μας, ξένους και ντόπιους. Ομιλητές πιασμένους στη μέγγενη της ευφυούς - μακακίας τους. Ευφυείς - μακάκες που φέρνονται σαν καθάρματα, ενώ δεν είναι. Ουδείς εκών κακός (Πλάτων), όλοι κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού (Χριστός). Έλα όμως που τους μπαίνει ο διάολος του «εγώ» μέσα τους και κατακλύζονται από κυνισμό.
Ευφυείς γιατί καταρτίζονται επιστημονικά και θεωρητικά (στα καλύτερα κολέγια κάποιοι) και μακάκες πιασμένοι από τη μύτη τους σαν τα έξυπνα πουλιά, διαμορφώνοντας χαρακτήρα στο σωλήνα της τάξης τους, της ομάδας τους, της ηλικίας τους (αδιάφορο), θολωμένοι από την εγωπάθειά τους, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα και τον άλλον, ιδίως τον πάσχοντα. Δεν πρέπει ούτε το εγώ να χάνεται στον λαβύρινθο του έξω κόσμου, ούτε ο έξω κόσμος στον λαβύρινθο του εγώ, γιατί κάνουμε μακακίες που της πληρώνει η πατρίδα, όταν πρόκειται για λίγους μακάκες με καίρια πόστα, αλλά και για πολλούς μακάκες που συνθέτουν ένα σύνολο κρίσιμο για την πορεία του τόπου.
……... Οι μαρξιστές πνίγονται στον μαρξισμό τους. Αγάπα τον Μαρξ, αλλά φοβού τους μαρξιστές και Μαρξ φέροντας. Ακόμα και τον πατριωτισμό, από ρηχό δήθεν προοδευτισμό, τον αφήνουν στο έλεος της Χρυσής Αυγής…..

Όλο το άρθρο στο
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=589864

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου