ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οικονόμου κ.ά. βοώντες εν τη κυβερνητική ερήμω…..


Ενώ η υπόθεση της Κερατέας και των «απορριμμάτων» (που η κυβέρνηση βλέπει ως «υπολείμματα») εξακολουθεί να κρατά σε εγρήγορση τις τοπικές κοινωνίες της ανατολικής Αττικής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη… Το θέμα της ερώτησης διατυπωνόταν πάλι υπό τη μορφή ερώτησης :

Πότε επιτέλους θα αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κερατέα και πότε θα αναθεωρηθεί ο ξεπερασμένος Περιφερειακός Σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων;
Υπογράμμιζε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής που εδώ και καιρό έχει πάρει αποστάσεις από το Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ :

«Εδώ και περίπου ένα μήνα η προκλητική επέμβαση των ΜΑΤ στην Κερατέα, προκειμένου να δημιουργηθεί στην ουσία ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ όπως προσχηματικά αναφέρεται, παρά τις δικαστικές αποφάσεις και την αντίθεση κατοίκων και φορέων της Κερατέας, έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου διαμάχη και αναγκάζει εκατοντάδες πολίτες και μαθητές να βρίσκονται σε μια διαρκή κινητοποίηση, ενώ οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις είναι σχεδόν καθημερινές. Η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά να ξεχνά τις δεσμεύσεις της για διάλογο. Αντί να προωθεί ένα νέο και σύγχρονο μοντέλο συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων όπου κυρίαρχη θέση θα έχει η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή, επιμένει στην διάθεση εξαιρετικά πολύτιμων πόρων για την χώρα μας σε μια ξεπερασμένη, μη αποτελεσματική και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση παντελώς ακατάλληλη «επένδυση», δηλαδή στην δημιουργία ΧΥΤΑ. Η συγκεκριμένη πολιτική εμμονή δημιουργεί την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αλλά κόπτεται απλώς για την τήρηση μιας σύμβασης, αγνοώντας τα πραγματικά συμφέροντα τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και εν γένει της Αττικής, καθώς οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα υποχρεωθούν στην συντήρηση μιας ακόμα μονάδας ΧΥΤΑ που δεν λύνει τα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά τα μεγεθύνει. Τα επόμενα μάλιστα χρόνια είναι βέβαιο ότι θα υποχρεωθούμε από τις κοινοτικές οδηγίες να απαλλαγούμε και από τα ΧΥΤΑ, γεγονός που θα μας υποχρεώσει να διαθέσουμε εκ νέου κονδύλια για την υιοθέτηση μοντέλων διαχείρισης απορριμμάτων που μπορούμε να δημιουργήσουμε σήμερα, με τα χρήματα που διατίθενται για τα ΧΥΤΑ στην Κερατέα και το Γραμματικό. Ενώ έχουμε την ευκαιρία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να υιοθετήσουμε τις πλέον σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους και τεχνολογίες, επιμένετε ως κυβέρνηση να υιοθετείτε τις τεχνολογίες και τις μεθόδους του παρελθόντος! Εκτός των άλλων προβλημάτων που προκαλείτε με τις εμμονές σας, απασχολείτε και μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας σε μια βίαιη αντιπαράθεση με τους κατοίκους την στιγμή που χρειαζόμαστε όλα τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας - που παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Τέλος με την απόφασή σας να εγκαταστήσετε με την βία ΧΥΤΑ στην Κερατέα αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της έχετε καταστήσει απροσπέλαστη την λεωφόρο Λαυρίου γεγονός που υποχρεώνει λεωφορεία, φορτηγά και ΙΧ στην χρήση του παλαιού δρόμου ο οποίος είναι χωρίς φωτισμό, γεμάτος στροφές και η πρόκληση ατυχημάτων είναι θέμα χρόνου»…..

ΥΓ 1
Αλήθεια, αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος όταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 υποστήριζε σε ένα λογοτεχνικό μανιφέστο ότι «το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια…» Μήπως αναφερόταν στην οικονομική διαχείρισή τους και στα οφέλη από αυτήν, ή μήπως είχε από τότε προβλέψει τα μελλοντικά πολιτικά σκουπίδια;
YΓ2
Να ανακύκλωση, να φαντασία ! Στο παραπάνω σκαρίφημα το σπουργίτι τρώει τα ψίχουλα από το κομένο ψωμί, με τη βοήθεια απλούστατης συσκευής ! Είναι από το site των Lost Bodies ! Μπράβο παιδιά, τέλειο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου