ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ


Με τον Μάρλον Μπράντο σε πρώτο πλάνο, από τον καταπληκτικό του ρόλο στην ταινία «Ο Νονός», η γνωστή ιστοσελίδα ANTINEWS ( http://www.antinews.gr/ ) καταχωρεί έρευνα του BBC, που αποκάλυψε ότι εταιρίες «μαϊμού» που είχαν στήσει Ιταλοί μαφιόζοι, εξαπάτησαν τη ΕΕ και καρπώθηκαν επιδοτήσεις προοριζόμενες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Oι ερευνητές δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ για τη καταπολέμηση της διαφθοράς, η OLAF, δεν έκανε απολύτως τίποτα, ενώ αντίθετα η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι την ευθύνη την έχουν οι χώρες- μέλη.

Γράφουν οι ερευνητές :


«Ο πρώην μαφιόζος Antonio Birrittella εξηγεί πως τα χρήματα από τις Βρυξέλλες κατέληγαν στα χέρια της σικελικής μαφίας. «Ήταν σαν ένα δώρο της ΕΕ προς τη μαφία. Ειδικά αυτά που προορίζονταν για ανεμογεννήτριες και ανανεώσιμη ενέργεια»…. Η μαφία είχε μερίδιο σε διάφορες εταιρίες που κέρδιζαν κρατικά συμβόλαια για να φτιάξουν φάρμες με ανεμογεννήτριες, και παρουσίαζαν πλαστά τιμολόγια και ανύπαρκτες συναλλαγές». Ο Birrittella συμπληρώνει πως οι μαφιόζοι χρησιμοποιούσαν απειλές προκειμένου να αποκτήσουν τα τεμάχια γης που χρειάζονταν για τις φάρμες, και επιπλέον απειλούσαν όσες κατασκευαστικές εταιρίες αρνούνταν να πληρώσουν τους εκβιασμούς τους.
Με τη Σικελία να αναμένει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 6.5 δισ. μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, υπάρχει μεγάλη ανησυχία προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα κονδύλια, καθώς ο τομέας των ΑΠΕ συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία στη περιοχή. Σαράντα χιλιόμετρα από το Παλέρμο, η αγροτική περιοχή Camporeale έχει γεμίσει από τουρμπίνες που κυριαρχούν στο τοπίο. Σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα υπεύθυνο για τη μαφία, οι περισσότερες ανεμογεννήτριες ανήκουν στη μαφία που εκμεταλλεύτηκε τις επιδοτήσεις της ΕΕ, και που τώρα τις χρησιμοποιεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ανακυκλώνοντας τα δισεκατομμύρια που απέκτησε από την ΕΕ σε διάφορες εταιρίες βιτρίνες, το οργανωμένο έγκλημα κατάφερε να λειτουργεί νομότυπα, και έτσι να προσελκύει ακόμη περισσότερες επιδοτήσεις. «Το ίδιο ποσό το μετακινούσαν από εταιρία σε εταιρία, ώστε να φαίνεται ότι δήθεν η κάθε εταιρία είχε δικά της κεφάλαια. Αυτό το έκαναν πολλές φορές, και κάθε φορά εισέπρατταν κοινοτικά κονδύλια», λέει ο εισαγγελέας»…..

Δικό μου σχόλιο : Στην Ιστορία έχουμε ακούσει να διαφημίζονται οι «πυρηνικές κιλοβατώρες»(προερχόμενες από πυρηνικούς αντιδραστήρες…) ή οι «πράσινες κιλοβατώρες», από τις ΑΠΕ. Μέχρι τώρα δεν είχαμε ακούσει για «μαφιόζικες κιλοβατώρες» - αλλά να που έγινε κι αυτό…Μερικοί βεβαίως θα επικαλεσθούν το γνωμικό των «ρεβιζιονιστών» της μαοϊκής περιόδου - «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, σημασία έχει να πιάνει ποντίκια»... Αλλά με αυτά τα μυαλά, με την ενέργεια UBER ALLES, η ευρωπαϊκή φύση θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου