ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

NA ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ....



Επί 36 ολόκληρα χρόνια, εξηγούσαμε σε διεθνή φόρα και σε άτυπες επαφές με συλλογικότητες και πολιτικώς δρώντα άτομα, την "ανισότητα'' και την αδυναμία σύγκρισης των δύο " μεγεθών " :


Από τη μια πλευρά του πραξικοπήματος Σαμμψών εναντίον της κυβέρνησης Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974, που δεν στοιχειοθετούσε άμεση απειλή εναντίον της τουρκοκυπριακής κοινότητας όσο κι αν συνιστούσε παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας - που εγκαθιδρύθηκε με τις συμφωνίες της Ζυρίχης...


Και από την άλλη πλευρά της Τουρκικής επέμβασης στις 20 Ιουλίου 1974 (5 ημέρες μετά !) , που στράφηκε άμεσα εναντίον ελληνοκυπρίων πολιτών και οδήγησε σε μια ριζική πολιτική ανατροπή των πραγμάτων.


Η Τουρκία θεράπευσε το αντισυνταγματικό πραξικόπημα του Σαμψών δια της ομοιοπαθητικής, παράγοντας μια ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση από τη συνταγματική νομιμότητα , εν τέλει δε άφησε την στρατιωτική της ενέργεια έκθετη από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, καθώς στρογγυλοκάθησε στο νησί για να υπηρετήσει προφανείς επεκτατικούς σκοπούς. Σκοπούς που είθισται να παραγνωρίζονται από διάφορους δόκτορες, που μονίμως πουλούν ευρυμάθεια και συνιστούν την κατάρτιση διδακτορικών μελετών για τον διαχωρισμό των αχύρων δύο γαϊδουριών....


Με δεδομένο και ευαπόδεικτο το τουρκικό επεκτατικό DNA μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο αντιπαραθέσεων και "συσχετισμών ισχύος" , θα περίμενε κανείς από το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπεραμύνεται των καταξιωμένων , διεθνώς αποδεκτών, ελλαδικών και κυπριακών ισχυρισμών. Και όμως, σε πρόσφατη ομιλία του στο ίδρυμα Brookings στη Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για "διπλή εισβολή" στην Κύπρο το 1974 !


Η απίστευτη αυτή ψευδολογία απαντήθηκε εύστοχα(30.9.2010) από τον Γιώργο Λιλλήκα, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.


Είπε ο Λιλλήκας μεταξύ άλλων:


"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και δυόμισι χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι εμείς φέραμε τη Τουρκία στην Κύπρο και κατά συνέπεια πρέπει να "το χωνέψουμε", και ότι οφείλουμε να πληρώσουμε το τίμημα. Δεν πληρώνουμε, φαίνεται, κατά τον Πρόεδρο, αρκετά ψηλό τίμημα εδώ και 36 χρόνια από τη προδοσία της ξενοκίνητης Χούντας.

Τώρα δεν αρκείται να λέει μόνο σ' εμάς τα ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα λεγόμενα του εν σχέση με το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974. Από την Ουάσιγκτον, με τον πλέον επίσημο τρόπο, επιχειρώντας να εξισώσει τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας με το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο υπονομεύοντας την νομική και πολιτική βάση δικαίου της ελληνοκυπριακής πλευράς!!!

Κάποτε το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έλεγαν πως "το πραξικόπημα και η εισβολή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος". Ενός σχεδίου που οργάνωσαν οι ΗΠΑ, για να επιτρέψουν στην Τουρκία να εισβάλει στη Κύπρο. Τώρα ξαφνικά ταυτίζει την εγκάθετη και ξενοκίνητη Χούντα με την Ελλάδα.

Βαφτίζει το πραξικόπημα ως εισβολή, όπως το παρουσιάζει εξίσου και η Τουρκική διπλωματία, ξεπερνώντας έτσι κάθε πολιτικό προηγούμενο αυτό-υπονόμευσης του Κυπριακού Ελληνισμού για Εθνική επιβίωση. . Δεν θα μπορούσε η Τουρκία και οι σύμμαχοι της να εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική αθώωση και άφεση αμαρτιών..... "

http://www.yiorgoslillikas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου