ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

BAΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Ο Βασίλης Οικονόμου είναι ανεξάρτητος βουλευτής, που τέθηκε πρόσφατα εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης του για το μνημόνιο. Ο Οικονόμου ήταν γνωστός στο περιοδικό «Οικολογείν» εδώ και αρκετό καιρό, λόγω των κειμένων και των παρεμβάσεών του για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, που ξεπερνούσαν το ύφος κάποιων βουλευτικών «αρθριδίων» - τάχαμου κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, με υποτιθέμενο στόχο την παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου…..
Σαν δείγμα γραφής ενός ανθρώπου που επέδειξε original ήθος σε μια φάση κρίσιμη για τη χώρα, σε αντίθεση με το «τζάμπα ήθος» διαφόρων επωνύμων (γνωστών για την κατάποση των αντιρρήσεών τους….), παραθέτουμε το προϊόν μιας ερώτησης του Β.Οικονόμου προς τους Υπουργούς Υποδομών, Δικτύων κλπ. και ΥΠΕΚΑ. Η ερώτηση αφορούσε το ζεματιστό θέμα της κινητής τηλεφωνίας, που ως ανερχόμενη επιχείρηση προσπαθεί να τυλίξει και να χρησιμοποιήσει τους πάντες για τα σχέδιά της, αυθαιρετώντας κατά κόρον στα ζητήματα της χωροθέτησης των κεραιών. ..
Παρατηρούσε ο Οικονόμου, μετά τις απαντήσεις των Υπουργείων σχετικά με ένα πρόβλημα κατοίκων της ανατολικής Αττικής :

Είναι προφανές από την ανάλυση της νομοθεσίας από τα δύο Υπουργεία ότι το ζήτημα της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι νομικά τουλάχιστον δαιδαλώδες και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους. Επίσης αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η προχειρότητα με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπιζε τα ζητήματα δημόσιας υγείας, ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος αφού θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι προκειμένου να ελεγχθούν περιβαλλοντικά οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είχαν τοποθετηθεί πριν από το Φεβρουάριο του 2006 έδωσε διορία υποβολής περιβαλλοντικής μελέτης (!!!) πλέον των τεσσάρων ετών ως το τέλος Μαρτίου του 2010. Σε κάθε περίπτωση και με την ισχύουσα νομοθεσία η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έχει ευθύνη να ελέγξει την ευστάθεια των καταγγελιών των κατοίκων της περιοχής και να προβεί στην απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας εάν διαπιστωθεί ότι η τοποθέτησή της είναι παράνομη και δεν διασφαλίζει τους πολίτες και δη τα μικρά παιδιά που μαθητεύουν στο παρακείμενο νηπιαγωγείο.
Ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου δηλώνει ότι θα έρθει και ο ίδιος σε επικοινωνία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειές της και την εξέλιξη του ζητήματος και ότι θα επανέλθει στην Βουλή προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα επισπευτούν οι όλες διαδικασίες ελέγχου των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των κεραιών σε όλη την Επικράτεια και ότι θα επιδιώξει να κατεδαφιστούν όσες λειτουργούν παράνομα ή εκτός των ορίων ασφαλείας που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

Τη Δευτέρα, 19.7.2010 και ώρα7 μμ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20) ,το περιοδικό Monthly Review οργανώνει γίνει συζήτηση με θέμα «Το μνημόνιο, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
και οι εξελίξεις στην ελληνική κοινωνία». Εκτός από τον Β.Οικονόμου θα μιλήσουν οι Δημήτρης Βερβεσός, αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Αθηνών,

Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής πανεπιστημίου, επιστημονικός δ/ντης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review, ενώ συντονιστής θα είναι ο
Κώστας Μελάς, καθηγητής πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου