ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ


Στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων, με τον γενικευμένο χαμό της χώρας, τη μετατροπή της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» στο πιο σύντομο ανέκδοτο και την γενικευμένη έφοδο του χρηματιστικού κεφαλαίου εναντίον των ασθενών οικονομιών, κάποιος θα μπορούσε να πει «σιγά τη διαφωνία» ή «σιγά το πρόβλημα». Όμως η συγκεκριμένη συλλογικότητα των ΟΠ συνδέεται αναντίρρητα με το γενικότερο «χώρο» της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Κι ακόμη αυτοσυστήνεται ως μια προσπάθεια μεθοδικής ανασυγκρότησης των ιδεών αυτού του «χώρου», με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου «Οικολογισμού» ....


Επειδή η οικολογία, η πολιτική για την ποιότητα ζωής ή η θεωρία της «Αποανάπτυξης» δεν είναι παπάρες για την παραγωγή διδακτόρων και καριεριστών αλλά συγκεκριμένα πολιτικά εργαλεία για την αλλαγή του κόσμου, οι εξαρτήσεις, οι ιδεολογικές αδράνειες ή «δουλείες» ορισμένων πρέπει να δηλώνονται . Γιατί αυτό θα καθιστά την Πολιτική Οικολογία αξιόπιστη στη δημόσια ζωή , πολιτικώς "ανταγωνιστική" και ικανή να δημιουργεί γενικότερες οσμώσεις με τα δημοκρατικά πολιτικά ρεύματα.
Ξεκινάω λοιπόν από την τελευταία ανακοίνωση των ΟΠ με αφορμή την απεργία της 4ης Μαϊου 2010.
Σημειώνει η ανακοίνωση:
«Η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί αυτοαναίρεση της Ευρώπης και της προοπτικής της Ένωσης. Για να υπερασπιστεί η Ε.Ε. την υπόστασή της, χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας προσανατολισμένη σε ενίσχυση της πολιτικής της διάστασης και δημιουργία κοινής οικονομικής πολιτικής ικανής να εξισορροπεί τις αποκλίνουσες τάσεις και τις πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα».

Διαφωνώ με τους ΟΠ γιατί η άποψή τους εκφράζει έναν «απελπισμένο ευρωπαϊσμό», μια εμμονή στην επιδιόρθωση ενός σχήματος που έδωσε επανειλημένα εξετάσεις και απέτυχε, που αυτοπροσδιορίστηκε ως (Ευρωπαϊκή) «Ένωση» αλλά έμεινε στη νηπιακή φάση της «Κοινής Αγοράς», που παρήγαγε την αποβιομηχάνιση και την γενικότερη εξάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας, που μετέτρεψε μια κατεξοχήν ευάλωτη και ασταθή δραστηριότητα όπως ο τουρισμός σε κυριαρχη βιομηχανία. Σε όλη αυτή τη κατάσταση η Ελλάδα έπρεπε να απαντήσει με τη λήψη αποστάσεων και την αναζήτηση άλλων διεθνών ερεισμάτων.

« Ο δραστικός περιορισμός των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και η αναζήτηση σχετικής συμφωνίας με την Τουρκία, αποτελεί βασική προτεραιότητα που δεν αναφέρθηκε καθόλου στις κυβερνητικές εξαγγελίες»...

Διαφωνώ με τους ΟΠ γιατί δεν ΘΕΛΟΥΝ να αναφερθούν, καθαρά και ξάστερα, στον κακοποιό ρόλο των ευρωπαίων προμηθευτών οπλικών συστημάτων, στην καθοριστική ευθύνη τους για την ελληνική κρίση. Γιατί εμμένουν στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων όσον αφορά την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με μια συμφωνία(!), όταν έχουν περάσει 4 σχεδόν δεκαετίες διαπραγματεύσεων και παράλληλων παραβιάσεων της διεθνούς νομιμότητας από την Τουρκία.

Υποστηρίζουμε επίσης τη στροφή σε τοπικά προϊόντα, που επιβαρύνονται με λιγότερο κόστος μεταφοράς

Οι ΟΠ φοβούνται να πουν ότι υποστηρίζουν την κατανάλωση των ελληνικών προίόντων, ως αντίδοτο στην αδρανοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και στην ερήμωση της υπαίθρου. Οι θέσεις τους υπολείπονται ακόμη και των απόψεων της τελευταίας παρέας, που διαβλέπει στα ελληνικά ελλείμματα την εγχώρια εξωστραφή ζήτηση προϊόντων. Προφανώς για να μην κατηγορηθούν ως Εθνικιστές , ξεμπερδεύουν με το τρισμέγιστο αυτό θέμα με μισή κουβέντα, θέτοντας μόνο το στοιχείο του μεταφορικού κόστους και αποσιωπώντας όλα τα άλλα !

"Επιπλέον δανεισμός της ήδη υπερχρεωμένης χώρας μας, με υψηλά μάλιστα επιτόκια, προκειμένου να στηριχθούν οι τράπεζες που μπορούν να αντλούν κεφάλαια από την Ε.Κ.Τ. πολύ φθηνότερα, φαίνεται τουλάχιστον προβληματικός, αν όχι απαράδεκτος......"

Οι ΟΠ απαντούν στη πρακτική των μεγαλοτραπεζιτών με τη φρασεολογία gentlemen, ενώ η περίσταση καλεί να πουν τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη και τη ληστεία ληστεία !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου