ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ, ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ


Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου (ΠΣΡ) έλαβε απο την Γραμματεία Ν. Γενιάς πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα ιστιοπλοϊκών τριημέρων .
Το πρόγραμμα αυτό, που γινόταν σε καλύτερες εποχές με κύριο στόχο την χρηματοδότηση ιστιοπλοϊκών συλλόγων, αποφασίστηκε να γίνει και με τις παρούσες δραματικές οικονομικές συνθήκες.
Προφανώς, κρίθηκε οτι θα είναι καλύτερα αποδεκτό αν, εκτός απο την κοινωνική του διάσταση (προτεραιότητα σε ανέργους), θα έχει και μια πράσινη διάσταση - δηλαδή την περιβαλλοντική ενημέρωση από περιβαλλοντικούς συλλόγους με δέλεαρ την προβολή τους .

Απάντησε λοιπόν ο ΠΣΡ στη Γραμματεία Νέας Γενιάς:
"Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα.
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να την αρνηθούμε.
Πολύ φοβούμαστε ότι έχουμε διαφορετικά κριτήρια για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των άνεργων νέων .

Ιδίως τώρα που σοβεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας, η προσφορά των Ιστιοπλοϊκών Τριημέρων σε ανέργους έχει μια σκανδαλώδη διάσταση.

Γιατί, αν μη τι άλλο, το Πρόγραμμα θα δώσει σε νύν και μελλοντικούς ανέργους γεύση μόνο ενός ακριβού σπόρ και ενός κόσμου ευμάρειας από τα οποία είναι αποκλεισμένοι.
Δια βίου, μάλιστα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου δεν επιδιώκει την προσκόληση της περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε οποιουδήποτε είδους ψυχαγωγικό πρόγραμμα και μάλιστα οταν το κόστος αυτού του προγράμματος, προφανώς, δεν συνάδει προς την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας: Οταν μισθοί και συντάξεις πείνας περικόπτονται και χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι ή δουλεύουν κάτω απο συνθήκες μεγάλης εκμετάλλευσης και ανασφάλειας.
Αλλωστε, σκοπός του Συλλόγου μας δεν είναι να χαϊδεύουμε αυτιά, αλλά, όπου χρειάζεται να τα τραβάμε. Δεν επιδιώκουμε, επίσης, να διαφημιστούμε. Είμαστε μια μη κυβερνητική οργάνωση και δεν δεχόμαστε να διαφημιστούμε έμμεσα ή άμεσα μέσω του ελλειμματικού μας Εθνικού Προϋπολογισμού.

Ως φορολογούμενοι πολίτες, θα θέλαμε να ξέραμε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο πρόγραμμα και κατά πόσο ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες.

Ρέθυμνο, 22 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου