ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ




Η «κακιά ώρα» είναι στις 14 και 21 Μαρτίου, στη Γαλλία, όπου γίνονται περιφερειακές εκλογές . Η υπό συζήτηση Αριστερά είναι το «Νέο Αντι-καπιταλιστικό Κόμμα» (ΝΡΑ)- πολιτικό σχήμα τροτσκιστικών τάσεων, με επικεφαλής τον Ολιβιέ Μπεζανσενό, «σεσημασμένο» εχθρό της παγκοσμιοποίησης.


Το ΝΡΑ λοιπόν περιέλαβε στα ψηφοδέλτιά του και μια μαντηλοφορεμένη νεαρή γυναίκα, αδιαφορώντας για τη κοινωνική κατωτερότητα και υποταγή των γυναικών, που δηλώνει η περιβολή της μουσουλμανικής μαντήλας . Η κατακραυγή που εγέρθηκε λόγω της επιλογής αυτής, έκανε τον Μπεζανσενό να υποστηρίξει ότι η μαντήλα είναι απλώς και μόνον θρησκευτικό σύμβολο, όμως πολλοί – μεταξύ των οποίων και η Τ.Παπαδοπούλου στην «Ελευθεροτυπία» της 19.2.2010 - αναρωτήθηκαν γι αυτό το περίεργο πάντρεμα υπερεπαναστατικότητας και Θρησκείας.


Προφανώς ο Μπεζανσενό και οι όμοιοί του δεν έτυχε να διαβάσουν μια σοβαρή επισήμανση του Φρειδερίκου Ένγκελς , όσον αφορά τη σχέση ανάμεσα στη θέση των γυναικών και στη συνολική κατάσταση της κοινωνίας. Ή, ακόμη κι αν πήραν χαμπάρι αυτή τη «συστημική» προσέγγιση , μάλλον θα φρόντισαν να την απωθήσουν για να εξυπηρετήσουν τις τρεχουσες ψηφοσυλλεκτικές ανάγκες του ΝΡΑ.

Με άλλα λόγια οι κύριοι σύντροφοι λειτούργησαν όπως οι δυνάμεις της κοινωνικής συντήρησης : Ο μακιαβελισμός τους «κάνει μπαμ» από χιλιόμετρα , η αντίθεση των μέσων και των διακηρυγμένων σκοπών τους βγάζει μάτι. Η χρήση μεταναστών με στόχο την κάρπωση πολιτικής υπεραξίας, έγινε για μια ακόμη φορά φανερή. Και η κατάσταση εν τέλει αναπαρήγαγε μια παλιά ιστορία που ολοφάνερα δεν έχει τέλος - δηλαδή την ιστορία των Χ σταδίων και των Ψ φάσεων , που υποθετικά παρεμβάλλονταν μεταξύ του παρόντος χρόνου και του κομμουνισμού : Των σταδίων και των φάσεων που «αυγάταιναν» συνεχώς, των μέσων που γίνονταν όλο και πιο εχθρικά με το σκοπό. Και των υπερεπαναστατών "καλών προθέσεων", που οδηγούσαν ολόκληρες κοινωνίες στην κόλαση.....
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου