ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Σ Π Ι Λ Ω Σ Η ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ ;


Σ΄αυτή τη χώρα και σ΄αυτό το κόσμο, οι συνωμοσίες δεν είναι αδιανόητες ή ολιγάριθμες, ούτε στηρίζονται πάντοτε σε εξαιρετικά ολιγομελείς κύκλους ή μικροσκοπικές «σέχτες». Όμως η συμμετοχή τους στην εξέλιξη των πραγμάτων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από τη δυναμική των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων .. Λόγου χάρη η περίπτωση των Chem trails – των «χημικών ιχνών» : Η συνωμοσιο-λογία περί μυστικών ψεκασμών της ατμόσφαιρας, βασιζόταν στην εικασία μιας «αφανούς» συνωμοσίας για τη διαχείριση του παγκόσμιου κλίματος, όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επισημανθεί και να καταγγελθεί από μερικές χιλιάδες ερευνητικούς οργανισμούς ή μεμονωμένους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα η υπόθεση μιας μινι «χημικής παρέμβασης» στην ατμόσφαιρα με στόχο την τροποποίηση του μικροκλίματος π.χ. για στρατιωτικούς σκοπούς , θα μπορούσε να έχει αλήθεια, να αναφέρεται πραγματικά σε δράσεις «εν κρυπτώ» και να στοιχειοθετεί μια συνωμοσία.
Πρόσφατα μια άλλου είδους «συνωμοσιο-λογία» είδε το φως της διεθνούς δημοσιότητας, σχετικά με την αλλοίωση στοιχείων που αναφέρονται στην υπόθεση των αερίων του Θερμοκηπίου. Η ιστορία καταχωρήθηκε σε δύο δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων της 27.11. 2009(
The New York Times , The Daily Telegraph ) και πέρασε σε δικτυακούς τόπους όπως ο http://www.kede.gr/ με τον ακόλουθο τρόπο :
«
Πριν μιά βδομάδα κλάπηκαν από τα κομπιούτερ του πανεπιστημίου του East Anglia περίπου 1000 e-mails του ερευνητικού κέντρου που μελετά τις κλιματικές αλλαγές. Τα e-mails κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εκτείνονται σε ένα χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών και έχουν απόλυτα συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα απ' όπου αποδεικνύεται ότι:
1) Οι ερευνητές-επιστήμονες του university of East Anglia (ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα παγκόσμια κέντρα που ερευνούν τις κλιματικές αλλαγές) αλλοίωναν τα στατιστικά δεδομένα θερμοκρασιών (αφαιρώντας μερικές "χαμηλές" θερμοκρασίες) ώστε να προκύπτουν τα αποτελέσματα που αυτοί ήθελαν να προκύψουν (να φαίνεται δηλαδή άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας)!!
2) Οι ερευνητές προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν την δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά εργασιών επιστημόνων που υποστηρίζουν επιστημονικές απόψεις αντίθετες με τις δικές τους (π.χ. υποστηρίζουν αυτοί οι επιστήμονες ότι από το 1998 έως σήμερα η παγκόσμια θερμοκρασία "πέφτει ή μένει σταθερή" παρά το ότι τα αέρια του θερμοκηπίου εξακολουθούν να αυξάνονται ή ότι το κλίμα της γής κάνει κύκλους διά μέσου των αιώνων και οτι ο άνθρωπος δεν μπορεί να τους επηρεάσει κλπ).
Το παραπάνω συμβάν ονομάστηκε από τα ξένα ΜΜΕ "climategate" κατ' αντιστοιχία με το γνωστό watergate. Στην χώρα μας περιέργως κανείς δεν μιλά γιά το θέμα».
Μέχρι πρόσφατα, η παρουσία μιας εξαιρετικά μειοψηφικής ομάδας «σκεπτικιστών» για την κλιματική απορύθμιση μέσω των αερίων του θερμοκηπίου, που κατέληγε στην θέση της καθοριστικής ευθύνης των γεωφυσικών παραγόντων για τις κλιματικές εξελίξεις, εθεωρείτο ελαφρώς γραφική ή αποτέλεσμα των «επηροών» της πετρελαϊκής βιομηχανίας σε διάφορες επιστημονικές ομάδες... Μάλιστα από το 2007 η θέση περί του ανθρωπογενούς χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής εθεωρείτο αποδεδειγμένη πλήρως, καθώς ένα μείζονος σημασίας επιστημονικό σώμα ( Intergovernmental Panel on Climate Change) με περισσότερες από 2600 συμμετοχές μελών (!), είχε αποφανθεί επί του θέματος με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο......
Να υποθέσουμε λοιπόν κι εμείς μια ορισμένη «νοθεία» των μετεωρολογικών δεδομένων, με στόχο την διατήρηση της θεωρίας της κλιματικής μεταβολής και επομένως την προώθηση των αλλαγών που αυτή συνεπιφέρει στις έρευνες, στη τεχνολογία, στη βιομηχανία; Να υποθέσουμε ένα καθεστώς ύποπτης συναίνεσης των «ειδικών» γύρω από μια αμφίβολη φυσική εξέλιξη, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων; Ή μήπως να υποθέσουμε μια επιχείρηση σπίλωσης και αποδυνάμωσης της Κοπεγχάγης, μέσω της απαξίωσης των επιστημονικών διεργασιών και της πρόκλησης ενός παραλυτικού σκεπτικισμού;
Προφανώς η ιστορία των κλεμένων e-mail, αν δεν αποτελεί εύρημα του χαμαιλεοντικού σκεπτικισμού, απαιτεί κάποια τελική διαλεύκανση και χρειάζεται χρόνο. Όμως στο ενδιάμεσο διάστημα η «ρετσινιά» εις βάρος της Κοπεγχάγης μένει και μπορεί να αξιοποιείται από τους «συνήθεις» σκεπτικιστές.. Το ίδιο διάστημα κάποιοι μπορεί να συσκοτίζουν το γεγονός ότι για τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής απορρύθμισης από τη διεθνή κοινότητα, δεν χρειάζεται απόλυτη βεβαιότητα αλλά αρκεί και μια σοβαρή πιθανολόγηση - σύμφωνα με τη διεθνώς παγιωμένη «Αρχή της Προφύλαξης».
Τελευταίο και καθόλου ασήμαντο : Η υπόθεση μιας συνωμοσίας επιστημόνων και άλλων παραγόντων με στόχο τη στήριξη της θεωρίας του Θερμοκηπίου, παραγνωρίζει την εγγενή τάση των επιστημόνων να «νεωτερίζουν» και να διακρίνονται, επιτιθέμενοι στις κατεστημένες βεβαιότητες. Αν η θεωρία του Θεμοκηπίου ήταν ανακριβής ή επισφαλής, πολλοί, έστω και μεμονωμένοι επιστήμονες, θα είχαν συμφέρον και κίνητρο στο να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από αυτήν - και θα το είχαν κάνει μετά χαράς ....
Υ.Γ
Στη φωτογραφία ένας χαμαιλέων....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου