ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Απαγόρευση προπαγανδιστικής σειράς "Ατατούρκ"

 

του Λεωνίδα Κουμάκη

Ο αγώνας για την απαγόρευση μετάδοσης της προπαγανδιστικής τουρκικής σειράς "Ατατούρκ" από το δίκτυο 160 εκατομμυρίων συνδρομητών της Disney+ δικαιώθηκε πλήρως.

Η τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων που αγιοποιεί τον Μουσταφά Κεμάλ, κρύβοντας με επιμέλεια κάτω από το χαλί τις γενοκτονίες εναντίον Αρμενίων, Ελλήνων, Ασυρίων και άλλων εθνοτήτων, ανακοινώθηκε επίσημα πως δεν θα μεταδοθεί στο παγκόσμιο κοινό των 160 εκ. συνδρομητών της Disney+. Υπενθυμίζεται ότι όταν είχε ανακοινωθεί η μετάδοση της προπαγανδιστικής σειράς ξέσπασε παγκόσμιος σάλος με μεγάλη πίεση προς την Disney+ να ακυρώσει την μετάδοση ( Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, International Hellenic Association - ΙΗΑ κ.π.α.) Η εντυπωσιακή επιστολή του ΙΗΑ της 10ης Ιουλίου 2023 προς τον A.Iger, Chief Executive Officer, The Walt Disney Company στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. βρίσκεται εδώ: https://professors-phds.com/2023/07/10/56135/ . Η πλήρης ανάλυση του θέματος αυτού υπάρχει σε σχετικό άρθρο εδώ: https://www.huffingtonpost.gr/.../ayonas-yia-ten-akerose... . Όπως είναι λογικό οι Τούρκοι βγάζουν αφρούς που τους πήραν από το στόμα το "γλυκό" της αγιοποίησης του "πατέρα" τους:

«Επαίσχυντη» , «ασεβής» και «μεγάλη προσβολή» είναι οι χαρακτηρισμοί για την απόφαση της Disney+, ενώ θα ακολουθήσουν τα γνωστά τούρκικα νταηλίκια εναντίον της αμερικανικής εταιρίας και όσων την παρότρυναν στην απόφαση αυτή.

Μετά την ακύρωση, μια ειδική έκδοση του ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX στην Τουρκία και στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σαν δύο ξεχωριστές ταινίες σε κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στην Τουρκία. Το 2023 είχαμε καμμιά εικοσαριά προκλητικά προπαγανδιστικές τουρκοσειρές με παραμόρφωση της ιστορίας οι οποίες μεταδόθηκαν στην Τουρκία. Τώρα θα έχουμε μία ακόμα...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου