ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ στην γειτονιά μας - και η ανάγκη εγρήγορσης

 

Toυ Γιώργου Παπαγιαννόπουλου


 -Στην γειτονική Τουρκία, η επανεκλογή Ερντογάν, παράλληλα με την ενίσχυση στην τουρκική βουλή κομμάτων εθνικιστικών και Ισλαμικών, δεν προμηνύει κάτι θετικό για την Πατρίδα μας. Πέραν των άλλων, ο πολύς Ερντογάν "προσευχήθηκε" συμβολικά για την νοίκι του στην Αγιά Σοφιά.Στην Πόλη, που για αυτούς εδώ και αιώνες, είναι ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ εξ ού και τα ετήσια πανηγύρια κάθε 29η Μαίου, ημερομήνια Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

 Στα δικά μας: η ατζέντα της τούρκικης πλευράς έχει διευρυνθεί, συμπεριλαμβάνει από την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μέχρι συνδιαχείρηση των θαλάσσιων ζωνών.

Ένα από τα βασικά θέματα διαπραγμάτευσης της Δύσης (ΗΠΑ) με την Η Τουρκία θίγει ελληνικά στρατηγικά συμφέροντα που άπτονται της κυριαρχίας της χώρας μας.

Ο κίνδυνος για την Ελλάδα ενισχύεται, καθώς εδώ και καιρό είναι προφανής η διάθεση της Ουάσιγκτον να συγκρατήσει την Τουρκία σε δυτική τροχιά, γεγονός που προϋποθέτει ανταλλάγματα τα οποία ζητά η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

 Καλλιεργείται το έδαφος για μια νέα προσπάθεια ελληνοτουρκικής προσέγγισης και διαλόγου μετά την εμφάνιση σε Ελλάδα και Τουρκία δύο κυβερνήσεων με νωπή εντολή. Τα θέματα που θέτει στο τραπέζι αυτού του διαλόγου η Άγκυρα  (αποστρατιωτικοποίηση  και εν γένει υπονόμευση των δικαιωμάτων των νησιών σε Αποκλειστικές Ζώνες Εκμετάλλευσης) ,με δεδομένη την ανάγκη των αμερικανών να κρατήσουν την Τουρκία στο Δυτικό- ΝΑΤΟϊκό μαντρί, προεξοφλούν ότι σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πιέσεις για  επίδειξη «ρεαλισμού» προς όφελος του ευρύτερου "ευρωατλαντικού συμφέροντος' Μία από τα ίδια...

 - Στην γειτονική Άλβανία, το καθεστώς του Έντι Ράμα, κάνει ολομέτωπη επίθεση στους  Χειμαριώτες, προκειμένου να τους υφαρπάξει τις περιουσίες, ιδαίτερα στο παράλιο μέτωπο που θεωρείται "τουριστικό φιλέτο" Σε αυτά τα πλαίσια , συνέλαβε και φυλάκισε τον εκλεγέντα εντέλει Δήμαρχο Χειμάρας Φρέντυ Μπελέρη και ον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Μετά 20 μέρες στη φυλακή, κατόπιν έφεσης που είχε ασκηθεί από την πλευρά των Χειμαριωτών, ο μεν Μπελέρης συνεχίζει να κρατείτε, ο δε Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του.Προκύπτει ως κυρίαρχο ζήτημα:να συσπειρωθεί στις αδελφότητες και στα σωματεία ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός κι οι εναπομείναντες Ελλαδίτες που καταλαβαίνουν το ζήτημα ως ζήτημα υπαρκτικής επιβίωσης.Η ΕΕ δεν θα πάρει μέτρα αν η Ελλάδα δεν προβάλει βέτο πριν να είναι πολύ αργά. Θα έχει διεισδύσει η Τουρκία στα εσωτερικά της Αλβανίας στηρίζοντας την. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Τουρκία και την "θυγατρική Τουρκία" των Βαλκανίων. εν κατακλείδι; η φυλάκιση των Μπελέρη-Κοκαβέση δεν είναι τοπικό ζήτημα, δεν είναι εθνικό ζήτημα, δεν είναι γεωπολιτικό ζήτημα, δεν είναι ηθικό ζήτημα. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

- για την ψιλο-εγκατάλειψη της (εναπομείνασας) Κυπριακής Δημοκρατίας στην τύχη της, στον "αυτόματο πιλάτο", στις ορέξεις των Τούρκων αλλά και ...άλλων γειτόνων, θα πω μόνο τούτο: Η Κύπρος και η Ελληνική Εθνική μειονότητα στην Αλβανία ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ   μέσω της γενικότερη πολιτικής  του (θεωρούμενου) Εθνικού Κέντρου ότι: "κείτονται μακράν". Εμείς πάλι, θεωρούμε ότι  Αιγαίο, Θράκη, Κυπριακός Ελληνισμός και Ελληνική Εθνική μειονότητα στην Αλβανία, συνδέονται με μια κλωστή..

Όσοι εμείς,χρόνια παρόντες και δρώντες:

– για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  -για την Προάσπιση της  (περιορισμένης σήμερα) Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας της Πατρίδας μας.   – για την Κοινωνική Δικαιοσύνη   – για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας,

οφείλουμε να συγκροτήσουμε "στη βάση" ένα ευρύ Παλλαϊκό Μέτωπο υπεράσπισης των Δίκαιων του Λαού μας, και του σύνολου Ελληνισμού..

.Χρειαζόμαστε μια Πολιτική Πρωτοβουλία μακράς πνοής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου