ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Μαυρίδης: Στο πρόσωπο του Ντεμιρτάς τιμάμε την ελεύθερη συνείδηση ενάντια στην καταπίεση


«Στο πρόσωπο του Ντεμιρτάς, τιμάμε την συνείδηση της ανθρωπότητας που αγωνίζεται για την ελευθερία, την δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε γραπτή παρέμβασή του στη συζήτηση με θέμα «Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ειδικότερα η περίπτωση του Selahattin Demirtas και άλλων κρατουμένων συνείδησης» στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Η Τουρκία είναι σήμερα μια τεράστια φυλακή με ομήρους εκατομμύρια ανθρώπους που  διαφωνούν πολιτικά με το νεο-οθωμανικό καθεστώς και φυλακισμένους, ανάμεσα τους ο  πολιτικός ηγέτης Ντεμιρτάς. Θέτω μερικά συγκλονιστικά στοιχεία. Υπό το καθεστώς Ερντογάν (2002-2020), υπήρξαν 27,493 θύματα βασανιστηρίων και άλλα 86 έχασαν την ζωή τους. Το μεγαλύτερο κυβερνητικό έργο των τελευταίων χρόνων είναι η οικοδόμηση νέων φυλακών με €300 εκατ. για το 2021… Ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης περιέγραψε την κατάσταση στην Τουρκία ως ένα αυταρχικό-δικτατορικό καθεστώς και εξήγησε ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, αλλά πρόκειται για κυβερνητικό εργαλείο στην επιβολή των αυταρχικών της πολιτικών. Επιπρόσθετα, είμαστε οι ίδιοι μάρτυρες της τουρκικής επεκτακτικότητας στην Αν. Μεσόγειο, Λιβύη, Συρία, Ιράκ και Καύκασο.»

Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε:

«Αν τα πιο πάνω αφορούσαν μια χώρα που η Καγκελάριος Μέρκελ ήθελε να αποδυναμώσει, θα είχαν ήδη επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις (στο εμπόριο, οικονομία, αμυντικό τομέα κ.ά.) αλλά για την Τουρκία μερικές Κυβερνήσεις κρατών-μελών εμποδίζουν την επιβολή ουσιαστικών κυρώσεων. Ιδιαίτερα η Γερμανία, προχωρά στην πώληση υπερσύγχρονων υποβρυχίων στην Τουρκία, για να χρησιμοποιηθούν ενάντια στα Ευρωπαϊκά συμφέροντα και σε κράτη-μέλη της ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο. Απευθύνομαι στους νουνεχείς, που  αντιλαμβάνονται τους υπαρκτούς κινδύνους για τα συμφέροντα της ΕΕ από το νεο-οθωμανικό καθεστώς.

Όσοι θέλουμε έμπρακτη συμμόρφωση της Τουρκίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεσο τερματισμό της καταπίεσης και φυλάκισης πολιτικών διαφωνούντων, θα πρέπει πρώτα εμείς έμπρακτα να ζητήσουμε την επιβολή αυστηρών κυρώσεων.»

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στον φυλακισμένο Ντεμιρτάς:  

«Στο πρόσωπο του Ντεμιρτάς, τιμάμε την συνείδηση της ανθρωπότητας που αγωνίζεται για την ελευθερία, την δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό και τον είχα προτείνει για το βραβείο Ζαχάρωφ.»

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου