ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Υπόθεση Corvette

Xρειάστηκαν τρεις μέρες για να αποφασίσει να εμφανιστεί στις αρχές ο «ασυνείδητος» -κατά το δημοσιογραφικό κλισέ - οδηγός που προκάλεσε το θάνατο ενός 25χρονου μοτοσικλετιστή με το πολυτελές αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε. Και σε αυτές τις τρεις μέρες αποδείχτηκε ότι ανάλογα με την κοινωνική τάξη αυτού που προκαλεί το θάνατο ποικίλει η μιντιακή αλλά τελικά και η ποινική μεταχείριση του δράστη. 
Μια Corvette ανέπτυξε ταχύτητα 200 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προκάλεσε το θάνατο ενός νέου, συγκρούστηκε με αρκετά άλλα οχήματα και ο δράστης εξαφανίστηκε. Η αρχική σκέψη ήταν πως είναι ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, οι Corvette που κυκλοφορούν στην Αθήνα, ώστε η Αστυνομία να φτάσει γρήγορα στα ίχνη του δράστη. 
Όμως στο συγκεκριμένο δυστύχημα συνέβη κάτι ακόμη πιο εξοργιστικό: Ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα στο δρόμο, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρχές γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το όνομα του ιδιοκτήτη - γνωστού επιχειρηματία στην κοσμική Αθήνα. Και όμως επί τρεις μέρες, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Αστυνομία απλώς «αναζητούσε τα ίχνη του». 

Αν τα γεγονότα είχαν συμβεί «από την ανάποδη», ένας γόνος πλούσιας αθηναϊκής οικογένειας είχε βρει το θάνατο και είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό ενός άσημου αυτοκινήτου, τα ΜΜΕ και η Αστυνομία, όχι μόνο θα είχαν αποκαλύψει το όνομα του δράστη αλλά θα είχαν βγάλει ήδη την ετυμηγορία τους, θα τον είχαν καταδικάσει, θα βλέπαμε σε ζωντανή σύνδεση τους γονείς και τους γείτονες να «απολογούνται», όπως πολύ πρόσφατα σε άλλη υπόθεση. Τα κανάλια που βρίσκουν μέχρι και προστατευόμενους μάρτυρες (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται) και τους στοχοποιούν, δεν μπόρεσαν να βρουν τον ιδιοκτήτη μιας από τις ελάχιστες Corvette της Αθήνας;

Ο οδηγός είχε όλο το χρόνο αποφύγει το αυτόφωρο, να προετοιμαστεί από την ισχυρή νομική του ομάδα, να παρουσιάσει την εκδοχή του απόλυτα τεκμηριωμένη και, φυσικά, ποτέ δεν θα μάθουν οι αρχές την κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν ανέπτυξε την ιλιγγιώδη ταχύτητα που σκότωσε τον 25χρονο, στοιχείο κρίσιμο για την ηθική αλλά και τη νομική υπόσταση του αδικήματός του, αν είναι κακούργημα ή πλημμέλημα και αν θα μπορούσε να εγείρει μεγάλες αξιώσεις αποζημιώσεων σε αστικό επίπεδο. 
Ο ίδιος ο 40χρονος οδηγός της Corvette ισχυρίστηκε ότι υπέστη σοκ και αυτό τον οδήγησε στο να εγκαταλείψει το σημείο. Φέρεται δε να μην αναφέρθηκε καν στο πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου - που μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ανασφάλιστο - δηλώνοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη. Ωστόσο, το υλικό από τις κάμερες δείχνει ξεκάθαρα ότι είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Εκτιμάται δε, ότι ο 40χρονος έκανε «κόντρες» με άλλο όχημα και σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα αυτό αναζητείται από την αστυνομία. Το ίδιο συνέβαινε ώς σήμερα το μεσημέρι και με την συνοδηγό της Corvette. Τελικά η γυναίκα παρουσιάστηκε σήμερα στην αστυνομία. Στα ερωτηματικά της υπόθεσης, ο «φίλος» του ζευγαριού που φέρεται να τους ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο και τελικά να τους φυγάδεψε από το σημείο όπου εγκατέλειψαν την Corvette. 
Τώρα με δεδομένο ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette εμφανίσθηκε μετά από τρεις ημέρες, το αυτόφωρο «χάθηκε» μαζί με τα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο. Δύσκολες στιγμές μπορούν να υπάρξουν για οποιοδήποτε πολίτη ή οικογένεια και ο καθένας έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης. Όμως όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, ξέρουμε με ακρίβεια την κατάληξη της υπόθεσης.
ΠΗΓΗ  TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου