ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Οι Τουρκικές αρχές συνέλαβαν 467 άτομα για συνεργασία με το κίνημα του Gulen


Οι Τουρκικές αρχές συνέλαβαν 467 άτομα καταδικάζοντάς τα για το γεγονός πως συμμετείχαν σε ένα παράνομο Ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο συμμετείχε στο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.
Οι αρχές ανέφεραν ότι τα εντάλματα σύλληψης για την καταστολή του κινήματος Gulen διατάχθηκαν λόγω του ότι οι ύποπτοι είχαν λειτουργήσει παρανόμως κατά την διάρκεια εξετάσεων που τους είχαν γίνει από την αστυνομία το 2009, σύμφωνα με το Anadolu. Μέχρι στιγμής οκτώ ύποπτοι αναφέρεται πως είχαν συλληφθεί για την δράση τους  σε 67 επαρχίες, ανέφερε το πρακτορείο.
Η Τουρκία κατηγορεί τον θρησκευτικό ηγέτη Fethullah Gulen που κατοικεί στις ΗΠΑ και τους οπαδούς του για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Από τότε έχουν απολυθεί από την τουρκική κυβέρνηση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, μέσω σειράς κυβερνητικών εκκαθαρίσεων.

Κατά την διάρκεια της συμμαχίας του κόμματος ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το κίνημα του Gulen, η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρεισαι  το κίνημα πως διείσδυσε σε ισχυρές κυβερνητικές θέσεις, στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία αλλά και στο δικαστικό σώμα. Οι δύο πτέρυγες του Τουρκικού Ισλαμικού πολιτικού συστήματος διεχωρίσθησαν πλήρως το 2013.
Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου
πηγή: www.Ahvalnews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου