ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η Μόσχα «φρενάρει» τα τουρκικά εγκλήματα - Ρώσοι & Κούρδοι κατέληξαν σε συμφωνία

Ο αρχηγός του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού, στρατηγός Mazloum Abdι, κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στις πόλεις Amûdê, Tall Tamr και Ain Issa στη βορειοανατολική Συρία για τη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
Η ξαφνική παρέμβαση της Μόσχας σε συνεργασία με τους Σύριους Κούρδους «φρενάρει» την τουρκική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και αποτελεί σημαντικό ενδεικτικό των εύθραυστων ρωσοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες τον τελευταίο καιρό δέχονται συνεχώς νέα χτυπήματα.
Οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί πλέον, ειδικότερα μετά την αμερικανική προδοσία σε βάρος των Κούρδων, πως οι πληθυσμοί της Βόρειας Συρίας αποτελούν σημαντικό και ισχυρό σύμμαχο στην περιοχή. Κούρδοι και Ρώσοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή, σε κάτι που μοιάζει ως τη δημιουργία μιας νέας συνεργασίας.
Φυσικά, η Άγκυρα θα έχει λάβει σοβαρά υπόψιν την ξαφνική σύσφιξη των ρωσοκουρδικών σχέσεων, και για αυτό το λόγο μια κυβίστηση προς τις ΗΠΑ αποτελεί μία από τις πιο πιθανές επόμενες κινήσεις της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας, δημιουργεί σταθμούς ελέγχου στις οδικές αρτηρίες για να ελέγχει τις μετακινήσεις του πληθυσμού.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η δημιουργία των σημείων ελέγχου «είναι μια προσπάθεια για να αποτρέψει τις τρομοκρατικές ομάδες του YPG/PKK να στοχεύουν πολίτες με παγιδευμένα αυτοκίνητα».
Οι σταθμοί ελέγχου δημιουργούνται έξω από οικισμούς και πόλεις, όπου θα ελέγχονται όλα τα οχήματα που κινούνται στην κατεχόμενη από τους Τούρκους περιοχή.
«Προκειμένου να διευκολυνθεί η ασφαλής ζώνη, έχουν δημιουργηθεί σημεία ελέγχου στους δρόμους σε απάντηση των αιματηρών επιθέσεων των τρομοκρατών του YPG/PKK, που στοχεύουν αθώους πολίτες», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.
Χαρακτηριστικό του δημοσιεύματος του Anadolu, είναι ότι αναφέρεται μόνο στους Κούρδους του YPG και όχι στην ισλαμική τρομοκρατία του ISIS.
Σφάζονται μεταξύ τους οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές
Αριθμός μελών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και των τρομοκρατών μισθοφόρων τους σκοτώθηκαν το Σάββατο σε έκρηξη στην πόλη Tal Tal στη βορειοδυτική ύπαιθρο Hasaka, ενώ ξέσπασαν μάχες μεταξύ των τρομοκρατών λόγω διαφορών.
Δημοσιογράφος του SANA που βρέθηκε στην περιοχή είπε ότι αρκετά μέλη των τουρκικών και φιλοτουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη άγνωστων αιτιών σε ένα κτίριο στο Tal Half Town στην επαρχία Ρας αλ Αϊν, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.
Αναφέρθηκε επίσης ότι ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των τρομοκρατών υπό την κυριαρχία της τουρκικής κατοχής στην πόλη Ρας αλ Αϊν λόγω διαφωνιών σχετικά με το διαμοιρασμό αντικειμένων που κλάπηκαν από τους ντόπιους, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ενός αριθμού της τρομοκρατίας.
Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τα οχήματα που ανήκουν στην τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν σε προκαταmaσκευασμένα δωμάτια στα χωριά Unaiq al-Halawa, Khirbet Jammo και al-Mahmoudiya στην περιοχή Abu Rasen στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Hasaka.
ΠΗΓΗ  Ξυπνήστε ρε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου