ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Τα μίντια εν Κύπρω


του Άντη Ροδίτη
Το άκουσα ξανά από τον Ντίνο Φοινικαρίδη σήμερα στο Από Μέρα σε Μέρα του ΡΙΚ: «Η χώρα μας έχει διασυρθεί διεθνώς»!!

Δεν είναι μόνο ο Φοινικαρίδης, είναι και η Κατερίνα Μηλιώτη που συναγωνίζεται τον Νικήτα Κυριάκου του ΑΝΤ1 ποιος θα στριγγλίσει δυνατότερα (μια φορά ο Πάμπος Παπαγεωργίου είπε στον Νικήτα «μη φωνάζεις, ακούω καλά»), όπως και ο Ονούφριος Σωκράτους του OMEGA, η τσιριλλιστή Μαρίνα Χατζηκώστα τού SIGMA και ο βαρύς Ανδρέας Κημήτρης του ALPHA!

Όλοι, όταν πιάσουν ένα μοτίβο, το παίζουν χωρίς παραλλαγές, χωρίς εις βάθος διερεύνηση, χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα, χωρίς ευρύτερη γνώση, αντίληψη, χωρίς πραγματικά δική τους προσωπικότητα και κυρίως, όλοι, κουβαλούν στα στούντιό τους τούς ίδιους που λεν παντού τα ίδια.

Ξέρετε ποια είναι όλων η μια και μόνη μέθοδος «δημοκρατικής» συζήτησης;

Αυτή: Αν ο φιλοξενούμενος είναι ακελικός, του κάνουν ερωτήσεις σαν να είναι συναγερμικοί, κι αν είναι συναγερμικός τού κάνουν ερωτήσεις «ακελικές»! Ως εδώ και μη παρέκει. Ο, τάχα, «δικηγόρος του διαβόλου» είναι το ύψιστο επίπεδο των «τηλεδημοσιογράφων-παρουσιαστών» μας. Ως εδώ και μη παρέκει. Όχι ότι δεν έχει τίποτε μετά το «παρέκει» -έχει και παραέχει- αλλά επειδή δεν γνωρίζουν τι να είναι άραγε μετά το «παρέκει».


Εδώ δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν τι είναι η κοινή λογική, δεν ξέρουν τι είναι ο κούφιος λόγος, πώς διαφέρει το κομματικό μίσος από την έντιμη αντιπολίτευση και θα ξέρουν αν υπάρχει «κάτι» μετά το παρέκει;

Το «κάνουν ότι δεν ξέρουν» μεταφράζεται στο ότι φοβούνται και την σκιά τους, αλλά, πείτε μου, έχουν οι σκιές σκιά;

Μη γνωρίζοντας, π.χ. ο Ντίνος τη διαφορά τής έντιμης αντιπολίτευσης από το κομματικό μίσος… διαπιστώνει μαζί με το ΑΚΕΛ ότι «η χώρα μας έχει διασυρθεί διεθνώς»!! Τον μεγαλύτερο διασυρμό τον υφίσταται η χώρα μας επειδή είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που διαθέτει σοβιετικό κόμμα του 30%!!

Εκτός από το να επαναλαμβάνουν οι τηλεπαρουσιαστές μας τον Άντρο και τον Νίκο Κέττηρο, που το δηλητήριο από το στόμα τους είναι αρτεσιανό, μπορεί το κεφαλάκι τους να ερωτήσει τον εαυτούλη του, «δηλαδή, διεθνώς έχουμε διασυρθεί ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;» Ερωτώ και μαζί μου ρωτούν όσοι δεν μετρούνται: «ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΟΙΩΝ διασυρθήκαμε διεθνώς;». Στον Τραμπ, στην Τερέζα Μέϊ, στον Τζόνσον, στη Μέρκελ ή στον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες; Στον ΟΗΕ που κάνει τα στραβά μάτια εδώ κι εξήντα χρόνια ή στην παραλυμένη Ε.Ε. που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της; Ή, πάλι, ίσως έχουμε διασυρθεί στα μάτια του… Πούτιν!!

Μην πω καμιά βαριά κουβέντα! Σ’ αυτούς τους διασυρμένους διασυρθήκαμε, βρε Ντίνο κι εσείς οι άλλοι, ή στους πολίτες τους που δεν «φακκούν πενιά» (όπως κι εμείς) γι’ άλλους πολίτες άλλων χωρών;

Δεν είναι όλο το σύστημα κλέφτικο, ψεύτικο κι απατεωνίστικο; Ξέρεις εσύ, Ντίνο, κανέναν δισεκατομμυριούχο που έκανε τα λεφτά του… τίμια; Λυπηθείτε μας, επιτέλους. Αν έχετε εσείς χαρίσει τα μυαλά σας στη ξέφρενη φόρα των ΜΜΕ, μην πάρετε και το τελευταίο δικό μας κουκούτσι. Πώς κι έπιασε τόση ντροπή τους τηλεπαρουσιαστές μας επειδή, λέει, «χάλασε» η φήμη της Κύπρου στο στόμα τού CNN, του Μπλούμπεργκ και του Ρώυτερ; Γιατί, ας πούμε, δεν συγκρίνουν οι τηλεπαρουσιαστές μας την κατ’ απομίμηση χαλασμένη φήμη μας με την originally χαλασμένη δική τους; Από τους οποίους μαζεύουν στα τυφλά οι τηλεοράσεις μας όλα τους τα πρότυπα;

Εμείς είμαστε τελικά οι απατεώνες και εκείνοι είναι οι… δίκαιοι κριτές μας;

Δεν θα πω άλλα για την ώρα γιατί στο κάτω-κάτω εγώ 300 «πελάτες» (σιωπηλούς) έχω σε σύγκριση με τις εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν τα κανάλια μας και τους «δουλεύουν» κανονικά, μαζί με τον «Φιλελεύθερο» και τους άλλους έντυπους, και δεν έχω όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να συνέλθουν τα ΜΜΕ μας από τα επιτεύγματά τους να έχουν κάμει την ιστορική ανικανότητα των ηγετών μας… αγωνιστικό ήθος, όπως οι ίδιοι τα κατεύθυναν, για ν’ απαλλαγούν των ευθυνών τους.

Αλλά για να σας «ιδεάσω» για το πόσο περιορισμένη είναι η αντίληψη των δημοσιογράφων-τηλεπαρουσιαστών μας, που τους ακούει ο μέσος πολίτης και διαμορφώνει, δυστυχώς, άποψη, θα σας δώσω ένα παράδειγμα από Εκείνον που δεν μπορεί κανείς ν’ αμφισβητήσει γιατί όλων αυτών, νά τούς πάει.

Λέει ο Μάστρος όλων μας, ο πρώτος και ο τελευταίος, ο μόνος αληθινός επαναστάτης, ο ό,τι ιερό φάνηκε στον κόσμο και χάραξε τη γραμμή που μετά το βάπτισμά μας προτιμούμε να ξεχνούμε και να καθόμαστε ν’ ακούμε εκστατικοί τσιριλλιστές αρλούμπες από τα κανάλια:

«οι άνθρωποι του παρόντος κόσμου συμπεριφέρονται εξυπνότερα μεταξύ τους παρά οι ταγμένοι υπέρ τής αληθινής ζωής φωτισμένοι άνθρωποι. Γι’ αυτό σας λέγω, χρησιμοποιείστε σωστά το χρήμα, όσο κι αν είναι προϊόν αδικίας, ώστε να κάμετε φίλους που θα σας δεχτούν στους ουρανούς όταν έρθει το τέλος σας».

Ας χρησιμοποιούμε κι εμείς σωστά το χρήμα για τη σωτηρία της κοσμικής πατρίδας μας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όχι ανεξέλεγκτα και τυφλά αλλά γνωρίζοντας καλά για ποιο πράγμα μιλάμε, πώς και πόσο μιλάμε. Για να μη ρίχνουμε στο τέλος όλα τα βέλη πάνω μας.

ΑΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου