ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Στη μάχη και ο Συριακός στρατός

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την Δαμασκό για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου, ενώ μαίνονται σφοδρές μάχες μετά την τουρκική επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.
«Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.
Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού. Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, των οποίων ηγούνται ο Κούρδοι, διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.
Σημειώνεται πως και στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση. Στο τέλος του 2018, όταν η Αγκυρα απειλούσε με πολεμική επιχείρηση κατά του κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είχαν καλέσει τον συριακό στρατό να αναπτυχθεί στην περιοχή της πόλης Μανμπίζ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή. Ο συριακός στρατός είχε τότε αναπτυχθεί σε μία περίμετρο γύρω από την πόλη, χωρίς όμως να εισέλθει σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου