ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Σε συνεχή επαφή Κύπρος-Γαλλία για παράνομες ενέργειες Τουρκίας

Σε συνεχή επαφή συμφώνησαν να βρίσκονται Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου όπου θα τεθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητώντας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής Α.Ο.Ζ., αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Μακρόν, προσθέτει ο κ. Προδρόμου, συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης μπροστά σε αυτές τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και συμφωνήθηκε όπως Κύπρος και Γαλλία βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις επόμενες μέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου.
 
Σημειώνει, τέλος, πως ο Πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε τη γαλλική θέση, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και εκφράζοντας τη θέση ότι αυτές οι επεμβάσεις που εκφεύγουν του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τερματισθούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Παρασκευή, θα εγγράψει το θέμα των νέων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου