ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

"Στόχος” πολλαπλών και ετερόκλητων κέντρων ο Παν. Λαφαζάνης

Με αφορμή την έκταση που πήρε το “επεισόδιο” με τον Παν. Λαφαζάνη στη Στουρνάρη, στα Εξάρχεια, αισθανόμαστε την ανάγκη να παραθέσουμε τρία, μαζί με αυτό, επεισόδια, τα οποία “τυχαία” έλαβαν ή λαμβάνουν χώρα αυτόν τον Οκτώβρη και ο καθ’ ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Πρώτον: Στις 30 Οκτωβρίου, ο Παν. Λαφαζάνης θα έχει την πρώτη δίκη, με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα, από τις πολλές δίκες που του έχουν ετοιμάσει για τους αγώνες του κατά των πλειστηριασμών και για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Τον μηνύει, όλως περιέργως, για παρεμπόδιση πλειστηριασμού, ένα ύποπτο και ανώνυμο Λιβεριανό Fund με έδρα την Μονρόβια, πρωτεύουσα αυτής της χώρας, το οποίο “ενδιαφέρετο” για τον πλειστηριασμό και όλως τυχαίως αντλεί στοιχεία για την μήνυση από το αμαρτωλό, άκουσον-άκουσον, “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Γενικής Ασφάλειας.
Ποιοι κρύβονται πίσω από το Λιβεριανό Fund; Δεν χρειάζεται να πάτε στις καφετζούδες για να το διαγνώσουν.
Δεύτερον: Την προπροηγούμενη Τρίτη η εφημερίδα “Εστία” στο κεντρικό θέμα της με τίτλο ” Το μυστήριο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη” έφτασε στο τερατώδες σημείο να συνδέει εμμέσως πλην…. τον Παν. Λαφαζάνη με την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη!!!
Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούν μετά 30 χρόνια(!), το πως οι δολοφόνοι του Π. Μπακογιάννη γνώριζαν ότι την συγκεκριμένη μέρα θα πήγαινε τόσο πρωί και ακριβέστερα στις 8 πμ στο γραφείο του. Η εφημερίδα όλως τυχαίως παρέθεσε μαρτυρία του Δ. Δημητροκάλλη, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ήταν μαζί με τον Π. Μπακογιάννη την προηγούμενη της δολοφονίας το βράδυ στα γραφεία του ενιαίου τότε Συνασπισμού (1989) με τους Π. Λαφαζάνη και Π. Κουναλάκη, όπου εκεί ο Π. Μπακογιάννης ανέφερε, τάχα, την πρόθεση του να πάει νωρίς-νωρίς στις 8 πμ , στο γραφείο του για να δώσει συνέντευξη. Ράβδος, λοιπόν, εν γωνία, άρα βρέχει. Το μυστήριο για το πως ήξεραν την ώρα οι πιστολάδες της 17Ν είχε, περίπου, λυθεί. Χρειάστηκε να παρέμβει ο Π. Λαφαζάνης στην Εστία για να υπάρξει από την εφημερίδα μιά χλιαρή διάψευση των υποψιών που αφήνοντο για ανάμιξη του(!), ενώ ο Παν. Λαφαζάνης κλήθηκε σε κανάλι για το δημοσίευμα και βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει την απίθανη προβοκάτσια.
Τρίτον: Όλως τυχαίως την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, μετά τις 11 μμ, ο Παν Λαφαζάνης ανέβαινε μόνος του την Στουρνάρη για να πάει στο σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Τότε, όπως πληροφορηθήκαμε, κάποιος νεαρός τον πλησίασε από πίσω και άρχισε να τον χαρακτηρίζει υβριστικά. Ο Παν. Λαφαζάνης απόρησε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, συνέχισε να περπατάει και το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλες διαστάσεις. Την άλλη μέρα όμως με έκπληξη διαβάσαμε σε ιστοσελίδα αναρχικών μια βαρύγδουπη εκδοχή του επεισοδίου, η οποία συνοδεύετο από ένα αηδιαστικά συκοφαντικό λιβελογράφημα κατά του Παν. Λαφαζάνη που δεν χρειάζεται σχόλια γιατί προκαλεί μόνο βαθιά απέχθεια και μιά ευθεία στοχοποίηση του υπό την απειλητική φράση ότι την άλλη φορά που θα τον “πετύχουν” θα φύγει με “φορείο”! ! ! Τόση γενναιότητα!
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι η τρομακτική δημοσιότητα που έλαβε η “επίθεση” και το “λιβελογράφημα” σε όλα τα συστημικά μπλοκ και τις τηλεοράσεις. Νομίζω ότι υποθέτετε γιατί. Γιατί η “επίθεση” και το “λιβελογράφημα” κατά Λαφαζάνη ήταν, πέραν των άλλων, “βούτυρο στο ψωμί” των πολιτικών δυνάμεων και των προπαγανδιστών της αστυνομικής καταστολής,  στα Εξάρχεια, που θέλουν να εμφανίσουν τα Εξάρχεια ως “άβατο” και γκέτο “τρομοκρατίας“. Αν προπηλακίζουν και απειλούν κατ’ αυτόν τον τρόπο και τον Λαφαζάνη…. τι χρεία έχουμε μαρτύρων!!! Τα συγχαρητήρια μας για την “προβοκάτσια”!
Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι όλα αυτά τα γεγονότα μέσα στον Οκτώβρη, οργανωμένα ή τυχαία δεν έχει σημασία, δείχνουν πολλά πράγματα και σε μιά πολύ κρίσιμη και ρευστή συγκυρία.
Πάντως, πέρα από γενικότερους συνειρμούς, ένα είναι βέβαιο: τυχαία ή όχι, πάρα πολλά και ετερόκλητα κέντρα στοχοποιούν ιδιαίτερα κάποιες ιδέες και κάποιες απόψεις, που μπορεί να μην διαθέτουν αυτήν την ώρα εκλογικά ποσοστά αλλά θεωρούνται ότι διαθέτουν “επικίνδυνη” δυναμική και προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου