ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Βροχή οι μηνύσεις από ενώσεις συνταξιούχων

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσαν τρεις οργανώσεις συνταξιούχων για να επιστραφούν 175 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους μεταβίβασης σύνταξης χηρείας για το διάστημα από 13 Μαΐου του 2016 ως 31.12.2018 που προκύπτουν από τις αυθαίρετες μειώσεις που έγιναν με βάση τον επανυπολογισμό που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων η μηνυτήρια αναφορά είναι κατά του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιου Πετρόπουλου, της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Στυλιανής Βρακά, του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Λάμπρου Σέμπου και κατά παντός υπευθύνου.

Με λάθη και παρανομίες ληστεύουν τις χήρες, τους χήρους και τα ορφανά τέκνα με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων πριν από τις 12/5/2016, όπως αποκαλύπτει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Δηλαδή αντί να γίνει ο επανυπολογισμός στη μεταβίβαση των συντάξεων χηρείας από το 2019, όπως ορίζει ο νόμος, περικόπτουν παράνομα από τις 13/5/2016 (ημερομηνία εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου) τις συντάξεις χηρείας. Το θέμα αφορά περίπου 80.000 συντάξεις χηρείας και η αφαίμαξη ανέρχεται τώρα σε 175 εκατ. ευρώ.
Το ΕΝΔΙΣΥ έχει στη διάθεσή του,
αποφάσεις μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου, από μέλη του, από τις οποίες διαπιστώνεται ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί είναι λάθος. Ενώ ο νόμος 4387/2016 ορίζει ότι o επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων θα ισχύει από 1/1/2019, οι συντάξεις χηρείας που έχουν μεταβιβαστεί στον επιζώντα σύζυγο έχουν ήδη επανυπολογιστεί παράνομα και αυτό γιατί δεν υπολογίζουν το 5% στο αρχικό ποσό σύνταξης του θανόντα αλλά στο ποσό που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό του ν. 4387/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου