ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΕΠΑΜ : Απάντηση για τους αιολικούς σταθμούς που εγκαθίστανται στην Νότια Καρυστία




Η θέση μας για την καταστροφική δραστηριότητα των ΒΑΠΕ στο φυσικό περιβάλλον, τις αλλαγές στη χρήσης γης, την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό, είναι καταδικαστική. Όχι μόνο για την Νότια Καρυστία, αλλά και για κάθε περιοχή της χώρας μας όπου εγκαταστάθηκαν ή σχεδιάζονται να εγκατασταθούν, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Οι αδειοδοτήσεις αυτές δόθηκαν με εγκληματική αδιαφορία από κυβερνητικής πλευράς, με ανεπαρκή ή χωρίς καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με μόνο κριτήριο τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και την παροχή προνομίων στις πολυεθνικές που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα με σχέδια για «αιολικά πάρκα».



Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει για όλες αυτές τις επιδοτούμενες σε βάρος των Ελλήνων πολιτών «επενδύσεις», ειδικά σε συνθήκες κατοχής της χώρας. Η αιολική όπως και κάθε μορφής ενέργεια, απαιτεί πλήρη και ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις και τις όποιες ωφέλειες σε μικροκλίμακα αλλά και επί του συνόλου της χώρας. Η επιμονή να δίνονται άδειες με το πρόσχημα των «εναλλακτικών κορφών ενέργειας», είναι υποκριτική εφόσον οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές, χωρίς μάλιστα τα υποσχόμενα οφέλη στην ηλεκτροπαραγωγή.

 

Προϋπόθεση για κάθε σχεδιασμό των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, είναι να σου ανήκει η χώρα σου για να προτάσσεις τα συμφέροντα του λαού σου και όχι των πολυεθνικών εταιρειών «εναλλακτικής τεχνολογίας» και τις απαιτήσεις πολυεθνικών μορφωμάτων όπως η Ε.Ε. Όχι μόνον θα πρέπει να σταματήσει κάθε περαιτέρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αλλά και να ξηλωθούν τα ήδη εγκατεστημένα αντιαισθητικά μεγαθήρια που τοποθετήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των κατοίκων των γύρω από αυτά περιοχών. Πολύ περισσότερο εφόσον τα μοναδικά οφέλη που «προσφέρουν», είναι οι επιδοτήσεις των κατασκευαστικών εταιρειών και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με σχεδόν μηδαμινή συνεισφορά στην ηλεκτροπαραγωγή.



Αθήνα, 5 Ιουλίου 2019

Γιώργος Φωτεινός

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου