ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Το εντιτόριαλ του "Δρόμου της Αριστεράς" : Πολλαπλά ατυχήματα

Μια θεομηνία (τι όρος…) έπληξε την Χαλκιδική και μέσα σε 20 λεπτά μετρήσαμε πάλι νεκρούς. Χωρίς νερό και ηλεκτρικό ολόκληρη η περιοχή για 48 ώρες.
Ο Κ. Φορτούνης του Ολυμπιακού έπαθε ρήξη χιαστού σε φιλικό αγώνα και θα μείνει για 6 μήνες εκτός γηπέδων. Η είδηση, πρωτοσέλιδη στις αθλητικές και σε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Αρκετά τα άγνωστα στο ευρύ κοινό ονόματα στη νέα κυβέρνηση. Τσακίρης, Παπαθανάσης, Φραγκογιάννης, Ζαριφόπουλος, Σκέρτσος, Πιερρακάκης, Ζαββός, Θωμάς και άλλοι.

Άγνωστος όμως και ο νέος εργαζόμενος στην Λάρκο που σκοτώθηκε την Πέμπτη μέσα στο εργοστάσιο. Το όνομά του ήταν Άρης Δάρας, 35 χρόνων. Πήγε στη δουλειά, δεν γύρισε σπίτι.
Άγνωστη και η αποκλειστική νοσοκόμα που πήδηξε στο κενό κατά τη διάρκεια ελέγχου στο νοσοκομείο Νίκαιας. Το όνομά της, Γκαϊανέ Κασαρτζιάν. 60 χρόνων, από την Αρμενία, με πάνω από 25 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα αλλά χωρίς «χαρτιά».
Ο Τζ. Πάιατ, κάνοντας ποδήλατο στην Μάνη, τραυματίζεται στο ισχίο. Μεταφέρεται και χειρουργείται στην Αθήνα, αναρρώνει, στέλνει ευχαριστίες σε κυβέρνηση και φίλους του. Αλλά και… συγχαρητήριο tweet στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την αναγνώριση Γκουαϊδό, δηλαδή την τυπική αποδοχή της απόφασης των 28 της Ε.Ε.
Η Μέρκελ λένε χρειάζεται πλέον καρέκλα για να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Ασθενεί; Τονίζει πάντως ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι πρωθυπουργός στην Αθήνα, αφού υπάρχει «πρόγραμμα»…
Δυο μέρες μετά τα συγχαρητήρια Ερντογάν, η Τουρκία ζητά κι από τον Μητσοτάκη τους 8 (να μην ξεχνιόμαστε) και προχωρά γρήγορα στον καθορισμό ΑΟΖ με τη Λιβύη σαν να μην υπάρχει ανάμεσα η Ελλάδα.
«Θεομηνία» και «ατύχημα» πρέπει να θεωρηθεί η ενίσχυση κατά 800.000 ψήφους σε ένα περίπου μήνα του διπολισμού (Ν.Δ.+ΣΥΡΙΖΑ) και το 71% που συγκεντρώνουν μαζί. Αν προσθέσουμε και το 8% του ΚΙΝΑΛ, η ατμόσφαιρα γίνεται τοξική.
Στην Αριστερά, ένα τμήμα ευφραίνεται με το σταθερό «πενταράκι» (ΚΚΕ), ενώ ένα άλλο αρχίζει να κλίνει το ρήμα «επανα-θεμελιώνω», χωρίς όμως περιεχόμενο.
Ο Άκης Σκέρτσος, που ανέλαβε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ήταν Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι πρόσφατα. Στην τελευταία του ομιλία στον ΣΕΒ, είχε τονίσει:
«Κατά τον προηγούμενο χρόνο, χάρη στις συστηματικές παρεμβάσεις του Συνδέσμου, από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που ψηφίστηκαν με επίδραση στην επιχειρηματικότητα, το 62% εκπληρώνουν θέσεις του ΣΕΒ».
Αυτό και μόνο δείχνει την αρραγή συνέχεια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και το κλίμα που επικράτησε στις τελετές παράδοσης-παραλαβής. Άλλο ένα μεγάλο και πραγματικό «ατύχημα» για την χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου