ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Υπέρ της Ελευθερίας του Διαδικτύου


Συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή ημέρα ελευθερίας τους διαδικτύου. Στην Ελλάδα, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, το Σαββάτο, 23 Μαρτίου, στις 1μμ, στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (Θεσσαλονίκη), ταυτόχρονα.



Σε πολλές πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πορείες και διαμαρτυρίες για την σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου που ετοιμάζεται με την μορφή των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση Οδηγίας για τα Πνευματικά δικαιώματα στην ενιαία ψηφιακή αγορά (ACTA2)



Δεν είμαστε ενάντια στο σύνολο της οδηγίας η οποία πιστεύουμε ότι διορθώνει πολλά από τα κακώς κείμενα της υπάρχουσας νομοθεσίας. Είμαστε ενάντια στα δύο συγκεκριμένα άρθρα (11 και 13) που αντί να βελτιώσουν την κατάσταση πιστεύουμε ότι θα κάνουν σοβαρή ζημιά στο διαδίκτυο στην Ευρώπη και θα δώσουν ακόμα περισσότερη δύναμη στους κολοσσούς για να το ελέγχουν. Ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόσουν αυτόματη λογοκρισία, περιορίζοντας το δικαίωμά μας στην έκφραση και στην ενημέρωση.



Κόμμα Πειρατών Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου