ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Σαλβίνι : Δεν είμασα ζητιάνοι


Από τη Νεκταρία Καρακώστα
Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» Ιταλίας - Ευρώπης για το θέμα του προϋπολογισμού, με τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι (φωτό) να εμφανίζεται αμετακίνητος και να δηλώνει πεισματικά «δεν κάνουμε βήμα πίσω».

Ο Σαλβίνι δεν δίστασε να «τα βάλει» και με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί λέγοντας: «Η Ιταλία δεν είναι έθνος ζητιάνων. Ο Μοσκοβισί συνεχίζει να προσβάλλει την Ιταλία, ο μισθός του όμως πληρώνεται και από τους Ιταλούς».

Αποφασισμένος να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του απέναντι στους Ιταλούς, ο Σαλβίνι εξήγησε ότι τα χρήματα που η Ευρώπη ζητεί να περικοπούν από τον ιταλικό προϋπολογισμό αφορούν την υγεία. Για τον αρχηγό της Λέγκας, ο οποίος εμφανίστηκε αρνητικός απέναντι και στο ενδεχόμενο ενός «παζαριού» με την Ευρώπη, «το δικαίωμα στην υγεία δεν μπορεί να θιγεί».



Σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μπορεί μεν να δήλωσε «αν πρόκειται για το συμφέρον των Ιταλών, δεν θα γίνουν υποχωρήσεις», έκανε όμως λόγο για έναν «κοινό στόχο» Ιταλίας και Ευρώπης, που είναι «η καταβολή προσπάθειας για τη μείωση του δημόσιου χρέους». Ο Κόντε, αφού τόνισε ότι το υψηλό spread των ομολόγων δεν βοηθά την όλη κατάσταση, ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai επεσήμανε: «Δεν ωφελεί κανένα να δραματοποιούνται οι διαφορές ανάμεσα στην Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Ενωση». Αντιθέτως, «ζημιώνει την ιταλική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι «η κύρια διάσταση απόψεων αφορά τον στόχο ενός ελλείμματος, που στην πραγματικότητα είναι περιορισμένο και θα τηρηθεί».
ΠΗΓΗ   "ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου