ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Σοφία Σακοράφα : Ομιλία στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ

Η έκθεση της κ.Piri Kati περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με τον πιο καταδεικτικό τρόπο και όλα όσα ως κριτήρια θα έπρεπε να πληρεί στις προϋποθέσεις για την ενταξιακή της πορεία.
Και ορθά επισημαίνει την ανάγκη για επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και το πάγωμα των προενταξιακών κονδυλίων.
Αλλά, την ίδια στιγμή που σημειώνει όλα αυτά, την ίδια στιγμή, προτείνει την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, σημειώνοντας ότι θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και για την ενίσχυση των θέσεων καλής γειτονίας.

Αλήθεια υπάρχει κανείς σε αυτήν την αίθουσα που να πιστεύει σοβαρά ότι η Τουρκία θα πάψει :
  •  Να δυναμιτίζει την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  •  Θα πάψει τις τυχοδιωκτικές της διεκδικήσεις σε βάρος Ελληνικών και Κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων;
  •  Θα κάνει μεταρρυθμίσεις σε κράτος Δικαίου;
  •  Θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία με την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης με δεδομένο ότι μόλις χθες   εκτοξεύτηκαν απειλές από κοινοβουλευτικά χείλη ότι αν χρειαστεί θα γίνει ξανά απόβαση στην Τουρκική Κύπρο;
Εγώ μία ανάγνωση έχω εδώ κύριοι συνάδελφοι που λέει ότι : Η πολιτική της Ε.Ε. είναι πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον - τα κράτη μέλη θα κοιτάνε αδιάφορα και θα πουλάνε υποβρύχια και όπλα - και το Ε.Κ. θα καταδικάζει την τραγική κατάσταση στην Τουρκία, όποτε του δίνετε η ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου