ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αναδιπλώθηκε ο Ζάεφ...

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο  πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, εξαιτίας της δήλωσής του ότι δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη χώρα του.
Συγκεκριμένα, το κρατικό πρακτορείο MΙΑ της γειτονικής χώρας δημοσίευσε συνέντευξη του Ζάεφ, ο οποίος απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του που ζουν στις ΗΠΑ, εν όψει του δημοψηφίσματος, είχε τονίσει:
«Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας για το ”βόρεια”, δεν είναι εύκολο να το δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη “Μακεδονία” εκτός από τη δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».
Το πρακτορείο ΜΙΑ, ωστόσο, προχώρησε σε επαναδιατύπωση της δήλωσής του και πλέον φέρεται να απαντά στην επίμαχη ερώτηση ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας».
Παράλληλα, προσθέτει ότι ο προσδιορισμός «”Βόρεια” κάνει τη διαφοροποίηση και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που λέγονται Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου